Sweet and sour pork on yksi tunnetuimmista kiinalaisen keittiön annoksista. Wokissa fritattua possua mausteisella happaman makealla ja tulisella kastikkeella riisin kanssa tarjottuna. Tämä on suomalainen versio tästä suosikista. Sopii hyvin näin "pikkujoulutunnelmiin".
Hapanimelää possua
500 g possun sisäfileetä
Sweet and sour kastike
ananastölkin mehu
Valmista aluksi kastike. Sekoita kulhossa maissitärkkelys ananastölkin mehuun. Lisää joukkoon soija, viinietikka, sokeri, tomaattipyree ja mausteet. Sekoita hyvin.
Viipaloi porsaan filee poikkisyin ja suikaloi viipaleet. Paloittele paprika ja ananasviipaleet pienemmiksi. Kuori valkosipuli ja inkivääri ja raasta ne. Hienonna punasipuli pieneksi. Paloittele kevätsipulien valkoiset osat. Viipaloi niiden vihreät osat renkaiksi koristeluun.
Ruskista possusuikaleet kahdessa erässä öljyssä ja mausta ne suolalla & mustapippurilla, siirrä sivuun. Laita samalle pannulle nokare voita ja paistele siinä paprikat, sipulit ja raastetut valkosipuli ja inkivääri. Palauta possut pannulle, kaada kastike niille ja anna hetki kiehua kastikkeen sakeutua.
Tarjoile basmatiriisin kera. Ripottele annoksen pinnalle kevätsipulirenkaat, tuoretta korianteria ja paahdettuja seesaminsiemeniä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti