Kalleinta ruokaa on
poisheitetty ruoka. Vaikka muovia on viime vuosina yritetty maalittaa kaikkein
suurimmaksi ympäristöhaitaksi, se suojaa ruokia ja raaka-aineita kuivumasta ja pilaantumasta.
Jonkun laskelman mukaan yksi poisheitetty leipäpala tai pari makkarasiivua on päästöiltään
suurempi ympäristöongelma kuin niiden suojana käytetty muovikääre.
Jauhovarastokin kannattaa tarkastaa
aika ajoin ja käyttää leivontaan sellaiset pussinpohjat joiden ”best before” on
lähellä tai jopa jo mennyt.
Muutaman päivän ikäiset bagelit eivät
ole enää parhaimmillaan sellaisenaan syötynä, mutta
vievät bagelit ihan uusiin
ulottuvuuksiin. Täytteeksi sopii melkein mikä tahansa.
Vähän kuivunut vaaleahko leipä on
loistava raaka-aine kun siitä tehdään
jotka ovat erinomainen vaihtoehto
perinteisille perunalle, pastalle tai riisille.
Pizza on ruoka johon perinteisesti on
käytetty kaikenlaisia sekalaisia täytteitä.
on sopiva nimi pizzalle johon
kerätään jääkaapista erilaisia viikonlopulta jääneitä aineksia.
Jos pizza ei tunnu hyvältä
ajatukselta, niin aina voi laittaa uuniin paistumaan ruoan nimeltä
Suolaisesta pannukakusta ja
vihersalaatista tulee erinomainen ateria.
on hyvä vaihtoehto silloin jos
jääkaappiin alkaa kerääntyä orpoja juureksia. Selleri, porkkana,
peruna,palsternakka, keltajuuri,… Kaikki käy ja viimeistely tehdään
punasipulihillokkeella.
syntyy sekalaisista jauhoista ja
erilaisista pähkinöistä. Uunipellille tasoitetusta taikinasta tulee leivät vähällä
vaivalla isollekin porukalle.
Jäikö aterialta perunasosetta? Siitä
voi pyöräyttää aamiaispöytään kivat
Puolessa tunnissa pöydässä on pino
lämpimiä leipiä.
2 kommenttia:
Tosi hyviä ideoita käyttää pois tähteet:)
Näistä resepteistä mun oma suosikkini on leipägnochhit.
Lähetä kommentti