Parhaat asiat ovat yksinkertaisia,
kuten nämä pari välimerellistä klassikkosalaattia, joita jaksaa nauttia
vuodesta toiseen. Useimmat horiatikin ja insalata capresen ainekset löytyvät lähikaupasta.
(”Useimmat” tarkoittaa sitä, että vihreää paprikaa ja aitoa mozzarella bufalaa
joutuu kuitenkin usein metsästämään isoimmista marketeista asti.)
Kumpikaan näistä salaateista ei sisällä
mitään ns salaattivihreää, mutta molemmissa on salaatin alkuperämaalle
tyypillistä juustoa. Kreikkalainen maalaissalaatti eli horiatiki sisältää fetaa
(ei ”salaattijuustoa”!) ja italialaisen capresen juusto on mozzarella bufalaa,
kumpikin EU:n suojattuja alkuperänimityksiä, joita ei saa käyttää mistään
muista juustoista, ei niiden maitopohjaisista kopioista eikä vegaanisista korvikkeista.
Nämä herkulliset salaatit sopivat
yhtä hyvin muun ruoan lisukkeeksi kuin myös ihan sellaisenaan nautittaviksi.
Resepteissä on mainittu vain ainekset, ei niiden määriä.
Insalata caprese
tomaattia
mozzarella bufalaa
tuoretta basilikaa
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
Horiatiki
kurkkua
tomaattia
punasipulia
vihreää paprikaa
oliiveja
fetaa
oliiviöljyä
kuivattua oreganoa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti