keskiviikko 23. syyskuuta 2020

Klassikkosalaatit


Parhaat asiat ovat yksinkertaisia, kuten nämä pari välimerellistä klassikkosalaattia, joita jaksaa nauttia vuodesta toiseen. Useimmat horiatikin ja insalata capresen ainekset löytyvät lähikaupasta. (”Useimmat” tarkoittaa sitä, että vihreää paprikaa ja aitoa mozzarella bufalaa joutuu kuitenkin usein metsästämään isoimmista marketeista asti.)

Kumpikaan näistä salaateista ei sisällä mitään ns salaattivihreää, mutta molemmissa on salaatin alkuperämaalle tyypillistä juustoa. Kreikkalainen maalaissalaatti eli horiatiki sisältää fetaa (ei ”salaattijuustoa”!) ja italialaisen capresen juusto on mozzarella bufalaa, kumpikin EU:n suojattuja alkuperänimityksiä, joita ei saa käyttää mistään muista juustoista, ei niiden maitopohjaisista kopioista eikä vegaanisista korvikkeista.

Nämä herkulliset salaatit sopivat yhtä hyvin muun ruoan lisukkeeksi kuin myös ihan sellaisenaan nautittaviksi. Resepteissä on mainittu vain ainekset, ei niiden määriä.


Insalata caprese

tomaattia
mozzarella bufalaa
tuoretta basilikaa
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria


 
Horiatiki

kurkkua
tomaattia
punasipulia
vihreää paprikaa
oliiveja
fetaa
oliiviöljyä
kuivattua oreganoa

Ei kommentteja: