sunnuntai 31. toukokuuta 2020

Surf and Turf eli parmankinkulla täytettyä siikaa ja salaattia


Mikä on tärkein asia, joka kaasugrillin käyttäjän tulee aina muistaa?
 
Grilli tulee aina puhdistaa grillauksen jälkeen? Tehty!
Grilli tulee esikuumentaa ennen grillauksen aloittamista? Tehty!
Mutta mikä unohtui? No tietenkin tarkistaa kaasun riittävyys  :D

Juuri kun grilli on esikuumennettu ja siika hetekoineen on menossa sinne niin liekki sammuu. Kaasupullo on typötyhjä ja varapullokin on vielä tyhjä viime kauden jälkeen. Ei kaasua – ei grilliruokaa eli kaasu on se kaikkein tärkein asia. Kerta se on ensimmäinenkin, mutta ehkä opimme tästä jotakin. Siika valmistettiinkin sitten sattuneesta syystä uunissa.


Grillattua siikaa (uunissa)

2                    suomustettua siikafileetä nahkoineen
3                    viipaletta Parman kinkkua
                      tilliä
                      hienoa merisuolaa
                      valkopippuria myllystä
                      (sitruunaviipaleita)

Mausta siikafileet molemmin puolin suolalla ja pippurilla. Aseta ne nahkapuoli alaspäin ja laita niille tillisilppua. Laita kinkkuviipaleet tillin päälle ja käännä toinen filee toisen päälle. Meillä on tämän tapaista grillausta varten kuvassa näkyvä ”heteka” eli grillihalsteri, joka pitää kalat paikoillaan. Sitruunaviipaleet estävät kaloja tarttumasta siihen liian lujaa. Jos ei ole halsteria niin kannattaa kiinnittää fileet toisiinsa cocktailtikuilla. Halsteri estää kaloja tarttumasta grilliritilään. Kalat voi laittaa grilliin alumiinifolion päällä. Foliolle voi levittää hiukkasen öljyä. Kun väri on sopiva voi kalanipun kääntää.

Sattuneesta syystä me laitoimmekin sitten uunin pikaisesti kuumenemaan 225°C:een. Siikanippu meni sinne uunipannun ritilän päälle ja kala kypsyi noin 15 minuutissa. Aidot grillikarsinogeenit jäivät nyt täysin puuttumaan, vaikka sitten paahdoimmekin pintaan hiukan lisäväriä tohottimella. Muuten ruoka onnistui hyvin.

Muistakaa siis ajoissa tarkistaa kaasu ja hiiligrillaajat hiilten tai brikettien määrä :D:D:D


Salaattipeti grillatulle siialle

rucolaa
babypinaattia
tomaattia
nektariineja (niihin sentään ehdittiin ottaa grilliraidat)
avokadoa
mozzarellapallo
hienoa merisuolaa
mustapippuria myllystä

2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Näyttää niin hyvältä, että pitää testata!

M kirjoitti...

Meidänkin pitää ottaa tämä uusiksi nyt kun on taas hankittu kaasua grilliä varten:)