perjantai 15. toukokuuta 2020

Broileria ja munakoisoa vartaassa

Kesä ja grilli ovat erottamattomat. Kesän grillikausi kannattaa aloittaa viimeistään nyt vaikka broileri-munakoisovartailla. Mehevät reisipaistit ja munakoiso saavat makua chili-korianterirouheesta. Yrttinen dippikastike ja perunasalaatti täydentävät annoksen. Broilerin sijasta vartaisiin voi halutessaan käyttää karitsanfileetä, joka sekin kypsyy munakoison kanssa suunnilleen samaan tahtiin.


Broileria ja munakoisoa vartaassa

4  grillivarrasta

300-400 g  luuttomia broilerin reisipaisteja
1  pieni munakoiso
1 dl  oliiviöljyä
hienoa merisuolaa
mustapippuria myllystä
hiukan korianterinsiemeniä
hiukan chilihiutaleita

Jos käytät puisia grillivartaita, liota niitä kylmässä vedessä vähintään kaksi tuntia ennen käyttöä. Leikkaa munakoiso pienemmiksi paloiksi ja liota paloja kylmässä vedessä 15-20 minuuttia. Kuivaa palat ja sivele ne oliiviöljyllä. Leikkaa broilerin reisipaistit pienemmiksi paloiksi ja työnnä ne munakoisopalojen kanssa grillivartaisiin. Murskaa huhmaressa korianterinsiemenet ja chilihiutaleet. Ripottele vartaille molemmin puolin suolaa, mustapippuria sekä mausteseosta ja grillaa vartaat kypsiksi. Tarjoile vihreän kastikkeen ja perunasalaatin kanssa. Perunasalaatin resepti löytyy täältä.


Vihreä kastike

100 g  kermaviiliä
100 g  creme fraichea
puoli ruukkua basilikanlehtiä
puoli ruukkua lehtipersiljan lehtiä
puoli ruukkua korianterinlehtiä
puolikkaan limetin mehu
yksi avokado
2 tl  juoksevaa hunajaa
hienoa merisuolaa ja mustapippuria myllystä


Halkaise avokado, poista kivi ja kuoret ja leikkaa sisus pienemmiksi paloiksi. Laita kaikki ainekset suolaa ja mustapippuria lukuunottamatta sauvasekoittimen kannuun ja aja seos tasaiseksi soseeksi. Mausta suolalla ja pippurilla.


Ei kommentteja: