Kesä ja grilli ovat erottamattomat.
Kesän grillikausi kannattaa aloittaa viimeistään nyt vaikka broileri-munakoisovartailla. Mehevät
reisipaistit ja munakoiso saavat makua chili-korianterirouheesta. Yrttinen
dippikastike ja perunasalaatti täydentävät annoksen. Broilerin sijasta vartaisiin voi halutessaan käyttää karitsanfileetä, joka sekin kypsyy munakoison kanssa suunnilleen samaan tahtiin.
Broileria ja munakoisoa vartaassa
4 grillivarrasta
300-400 g luuttomia broilerin
reisipaisteja
1 pieni munakoiso
1 dl oliiviöljyä
hienoa merisuolaa
mustapippuria myllystä
hiukan korianterinsiemeniä
hiukan chilihiutaleita
Jos käytät puisia grillivartaita,
liota niitä kylmässä vedessä vähintään kaksi tuntia ennen käyttöä. Leikkaa
munakoiso pienemmiksi paloiksi ja liota paloja kylmässä vedessä 15-20
minuuttia. Kuivaa palat ja sivele ne oliiviöljyllä. Leikkaa broilerin
reisipaistit pienemmiksi paloiksi ja työnnä ne munakoisopalojen kanssa grillivartaisiin.
Murskaa huhmaressa korianterinsiemenet ja chilihiutaleet. Ripottele vartaille molemmin
puolin suolaa, mustapippuria sekä mausteseosta ja grillaa vartaat kypsiksi.
Tarjoile vihreän kastikkeen ja perunasalaatin kanssa. Perunasalaatin resepti löytyy täältä.
Vihreä kastike
100 g kermaviiliä
100 g creme fraichea
puoli ruukkua basilikanlehtiä
puoli ruukkua lehtipersiljan lehtiä
puoli ruukkua korianterinlehtiä
puolikkaan limetin mehu
yksi avokado
2 tl juoksevaa hunajaa
hienoa merisuolaa ja mustapippuria
myllystä
Halkaise avokado, poista kivi ja
kuoret ja leikkaa sisus pienemmiksi paloiksi. Laita kaikki ainekset suolaa ja
mustapippuria lukuunottamatta sauvasekoittimen kannuun ja aja seos tasaiseksi
soseeksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti