Taas oltiin perimmäisten kysymysten
äärellä: mitä ruoaksi vai jauhelihaa, ja jos sitä, niin mitä siitä... Jauheliha on helppo ja monipuolinen
raaka-aine, jota tosin joskus tulee käytetyksi ehkä vähän liiankin usein. Mutta
mitäpä siitä kun jauhelihasta erilaisten mausteiden ja lisukkeiden kanssa saa
aina erimakuista ruokaa. M maustoi jauhelihan italialaishenkisesti ja minä
käärin sen täytteeksi munakasrullaan. Reseptistä riittää koko ateriaksi
neljälle ja useammallekin viipaleiksi noutopöytään sitten kun joskus taas voi
kutsua vieraita syömään.
Italialaishenkinen munakasrulla
munakas:
6 kananmunaa
1 tl suolaa
1 dl vehnäjauhoa
5 dl maitoa
3 rkl hienonnettua ruohosipulia
Vatkaa munien rakenne rikki, lisää
suola sekä vehnäjauho ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi maito sekä
ruohosipuli ja sekoita. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja
paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Valmista täyte sillä aikaa kun munakas on
uunissa.
Kumoa kypsä munakas voipaperille
hetkeksi jäähtymään. Suosittelen voipaperia siitä syystä, että leivinpaperi
kestää kyllä rasvaa, mutta kosteudesta se alkaa repeillä. Kosteutta paremmin sietävän
voipaperin avulla munakas on helpompi kääriä rullalle.
Levitä täyte munakkaalle tasaisesti
niin että munakaslevyn kummallekin pitkälle sivulle jää muutama sentti ilman
täytettä. Ripottele hienonnettu basilika täytteen päälle, kääri munakas
rullalle pitkältä sivulta alkaen ja jätä sauma pohjaan. Munakasrulla saa
vetäytyä jääkaapissa muutaman tunnin tai seuraavaan päivään.
Munakasrulla voidaan tarjoilla
kylmänä tai lämmitettynä raikkaan salaatin kanssa.
täyte:
400g naudan
jauhelihaa
öljyä
paistoon
1 keltasipuli
hienonnettuna
1 salottisipuli
hienonnettuna
1 solo
valkosipuli hienonnettuna
4 viipaletta prosciutto crudo -kinkkua hienonnettuna
n. 1 tl hienoa merisuolaa maun mukaan
½ tl chilihiutaleita
1 rkl tomaattipyreetä
0,5 tl sokeria
0,5 tl sokeria
1 rkl vehnäjauhoa
1,5 – 2 dl vettä
½ tl aurinkokuivattuja
tomaatteja hienonnettuna
½ tl latva-artisokkaa
hienonnettuna
75 g mozzarellaraastetta
50 g sinihomejuustoa
(gorgonzolaa jos on saatavilla)
puoli ruukkua tuoretta basilikaa
hienonnettuna
Ruskista jauheliha öljyssä, lisää
sipulit ja kuullota ne. Lisää sitten hienonnettu italialainen kinkku sekä
suola, chilihiutaleet, sokeri ja tomaattipyree. Keittele seosta pari minuuttia.
Ripottele seokseen jauho ja anna sen hiukan ruskistua. Lisää vettä sen verran
että ainekset saostuvat paremmin koossa pysyväksi täytteeksi. Lisää
aurinkokuivatut tomaatit ja artisokanpohjat ja anna seoksen hautua miedolla
lämmöllä noin 10 minuutin ajan. Lopuksi sulata kuuman täytteen joukkoon
mozzarellaraaste sekä sinihomejuusto. Käytä seos munakasrullan täytteenä ja
ennen rullan käärimistä ripottele basilikasilppu täytteen päälle. Loput basilikaruukusta voi käyttää valmiin munakasrullan koristeluun.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti