tiistai 17. syyskuuta 2019

Ankkaburgerit kiinalaisin maustein



Pekingin ankka antoi inspiraation tälle burgerille. En ole koskaan ennen ajatellut, että ankanrintaakin voisi käyttää jauhelihana, mutta täytyihän sekin kokeilla. Ankanrinta on kuitenkin niin kuivaa lihaa, että sen joukkoon täytyy jauhaa rasvaista possua – sekin hyvin tyypillistä kiinalaista liharuokaa. Pekingin ankan kiinalaiset ”pannukakut” (oikeastaan se on lähinnä ohutta leipää eikä mitään pannukakkua) korvasin sämpylöillä, mutta muuten makumaailma pyrkii lähelle esikuvaansa kastikkeineen ja muine lisukkeineen.

Nämä hampurilaiset hävisivät niin nopeasti, että ihan viimeisestä vaiheesta en ehtinyt ottaa annoskuvaa. Täytyy vaan yrittää kuvitella miltä tämä näytti salaatin kanssa tarjoiltuna.



Chinese duckburger eli ankkaburgeri kiinalaisittain

1 ankanrinta
noin 250 g pala rasvaista possun kassleria
noin 50 g pala possun laardia
1 tl suolaa
0,5 tl kiinalaista viismaustetta
hiukan mustapippuria myllystä

Hoisin -kastiketta

vähäsokerista luumusosetta
tuoreita luumuja
tuoretta kurkkua
kevätsipulia
2 omenaa
kiinankaalia

6 hampurilaissämpylää


salaattiin
tuoreita luumuja viipaleina
tuoretta kurkkua suikaleina
kevätsipulia
kiinankaalia
rapeita ankannahkamuruja

salaatinkastike
2 rkl ruokaöljyä
1 rkl omenaviinietikkaa
0,5 tl Hoisin -kastiketta
hiukan hienoa merisuolaa ja mustapippuria myllystä



Leikkaa ankanrinnasta nahka irti ja paista sitä pannulla miedolla lämmöllä paistinlastalla painellen kunnes nahka alkaa saada väriä ja muuttua rapeaksi. Kaada nahasta irtoava rasva pannulta pieneen kulhoon. Sitä rasvaa tarvitaan myöhemmin. Viimeistele ankannahan rapeus paahtamalla sitä vielä uunissa 180 asteessa muutamien minuuttien ajan. Nosta nahka talouspaperille kuivumaan ja ripottele nahalle hiukan merisuolaa ja ripaus sokeria. Rouhi jäähtynyt, rapea ankannahka muruiksi ja käytä salaatin joukossa.

Kuori omenat ja leikkaa ne vajaan sentin paksuisiksi kiekoiksi. Leikkaa siemenkota keskeltä pois. Kaada paistinpannulle tilkka ankanrasvaa ja paista siinä omenaviipaleet.

Leikkaa ankanrinta, kassler ja possunlaardi pieniksi paloiksi ja jauha ne lihamyllyssä karkeimmalla asetuksella. Sekoita joukkoon suola, viismauste sekä mustapippuri ja jauha vielä toiseen kertaan samalla karkealla asetuksella. Sekoita varovasti, jaa jauheliha kuuteen osaan ja taputtele niistä ohuet pihvit. Varo vaivaamasta taikinaa liikaa ettei pihveistä tule liian tiiviitä. Paina pihvin keskiosa hiukan kuopalle. Näin se ei pullistu liikaa paistettaessa. Kuumenna pannulla tilkka ankanrasvaa ja paista pihvit kypsiksi. Lopuksi sivele pihvien pinta ohuelti Hoisin -kastikkeella.

Paahda sämpylät ja laita hampurilaisten täytteeksi kiinankaalia, luumusosetta ja tuoretta luumua, ankkajauhelihapihvi, kurkkua, kevätsipulia sekä paistettua omenaa. 

Nauti salaatin kanssa.


Ei kommentteja: