tiistai 20. maaliskuuta 2018

Fudgekarkkeja pikku pääsiäisnoidille



Ensi sunnuntaina pikku pääsiäisnoidat lentelevät virpomassa ja heille pitää varata jotain hyvää palkkioksi. Kaupan suklaamunat ovat tietysti varma lahjus, mutta voisiko ajatella että palmusunnuntain trullit vaihteeksi saisivatkin koriinsa pikku suklaamunilla koristeltuja fudgeja. Yksittäiset karkit voi vaikka pakata  läpinäkyvään sellofaanikääreeseen.

Kuten kuvasta näkyy, kyseessä ei ole mikään kaloriton tai muu tonton-terveystuote.





Pääsiäisen makein fudge

1 tölkki kondensoitua maitoa
300 g sokeria
1/5 tl ( 1 g) suolaa
75 g glukoosia
180 g voita
1 tl piparminttuaromia

300 g valkosuklaata

350-400 g pienenpieniä suklaamunia
50 g strösseliä + 2 rkl viimeistelyyn


Mittaa paksupohjaiseen kattilaan kondensoitu maito, sokeri, suola, glukoosi, piparminttuaromi sekä voi. Rouhi valkosuklaa ja laita se kulhoon odottamaan. Ota esiin noin 20 x 30 cm vuoka ja vuoraa se leivinpaperilla. Erottele minikokoisista suklaamunista 50-60 kpl fudgen viimeistelyyn ja loput sekoitetaan karamellimassan joukkoon.


Kuumenna maito-sokeriseosta liedellä kunnes sokeri on täysin sulanut joukkoon eikä sekoitettaessa enää kuulu rahisevaa ääntä. Sekoita massaa huolella koko ajan ettei se pala kattilan pohjaan! Kun sokeri on sulanut, vähennä lämpöä ja jatka sekoittamista vielä  5-10 minuutin ajan kunnes fudgemassa tuntuu sakenevan. Ota sitten kattila pois lämmöltä, lisää valkosuklaarouhe ja sekoita kunnes suklaa on täysin sulanut. Lisää sitten 50 g strösseliä ja suklaamunat. Sekoita huolella ja kaada massa vuokaan. Tasoita pinta ja viimeistele ripottelemalla ensin pari ruokalusikallista strösseliä ja sen jälkeen painelemalla pieniä suklaamunia massaan. Laita vuoka jääkaappiin muutamaksi tunniksi, minkä jälkeen voit leikata jähmettyneen fudgen paloiksi.


3 kommenttia:

Kanelitytön kakkuparatiisi kirjoitti...

Kyllä maistuis mullekkin! :D Näyttää ihanalta ja just täydellisesti pääsiäisen aikaan sopivalta herkulta :)

Jael kirjoitti...

Oi oi miten hyvän näköistä:) Onneksi ovat tuolla ruudun takaa, sillä olen ollut jo melkein 4 kk sokerilakossa, muuten olisi vaikeaa;D

Tuplaespresso kirjoitti...

Pääsiäisenä täytyy vähän herkutellakin eikä aina laskea kaloreita...