Possunkyljysten
kanssa valmistettiin tarkoituksella sen verran iso määrä perunasosetta, että siitä riitti
vielä toiseksikin päiväksi pinaatti-perunaletuiksi paistettuna. Kun muusi
jatkojalostetaan uusin maustein, se ei enää ole uudelleenlämmitettyä eilistä,
vaan ihan uuden ruoan raaka-aine. Perunasoseohukaisten rakenne on hiukan erilainen
kuin tavallisten ohukaisten, mistä syystä ne kannattaa paistaa tavallisella
paistinpannulla muutama kerrallaan. Siitä ne on leveällä lastalla helpompi
kääntää kuin ohukaispannulta.
Pinaatti-perunasoseohukaiset
5
dl ”eilispäivän” perunasosetta
100
g pinaattia (pakastepinaatti hyvin sulatettuna ja valutettuna)
2
munaa
1
dl vehnäjauhoa
ripaus
suolaa ja muskottia
paistamiseen
voita
Ryöppää
pinaatti, hienonna se ja valuta ylimääräinen neste. Sekoita pinaatti
perunasoseen joukkoon. Vatkaa keskenään muna, vehnäjauho sekä mausteet ja
sekoita ne soseen joukkoon. Taikinan kuuluisi nyt olla hiukan paksumpaa kuin
perinteisen ohukaistaikinan. Jos taikina vaikuttaa liian löysältä, voit lisätä
hiukan jauhoa. Anna taikinan tekeytyä huoneenlämmössä puolisen tuntia ennen
paistamista.
Kuumenna
paistinpannu, sulata siinä voi ja nosta pannulle kolme pikkulettua kerrallaan.
Paista keskilämmöllä ja käännä sitten kun lettu tuntuu pysyvän kasassa.
Taikinasta tulee 15-18 pikkulettua.
Pinaatti-perunasoselettujen
kanssa lautasella on paistettua benella-kirjolohta, sitruunavinaigrettella maustettua tomaatti-avokadosalaattia
sekä muna-voikastiketta.
3 kommenttia:
Ihana annos, herkku yhdistelmä! Nyt on blogeissa näkynyt pinaatti/porkkanaohukaisia paljonkin, pitäisi kokeilla itsekin pian. :)
Eipä oo tullut koskaan mieleen että pinaattilettuihin vois yhdistää perunamuussiakin! Nerokas idea suorastaan :D Näyttävät ihan huippuherkullisilta :)
@ Kaura
Mä ehdin nykyisin lukea muiden blogeja niin vähän, että tässähän ollaa ihan vahingossa trendikkäitä. Ehkä meidän pottumuusi kuitenkin erottaa nämä muista :)
@ Kanelitytön kakkuparatiisi
En ajatellut asiaa tuolta kannalta, kun näissä letuissa on tehty toisinpäin ja eilispäivän perunamuussiin on yhdistetty pinaattia. Hyvää tuli kuitenkin, suosittelen :)
Lähetä kommentti