keskiviikko 3. elokuuta 2016

Maukas juustomakaronilaatikko muffinivuokaan



Minikokoiset sinihomejuustolla maustetut makaronilaatikot valmistuvat käden käänteessä. Hauska lisäke liharuokien seuraksi. Tämä mac’n cheese –resepti on Riikka Väliahteen käsialaa Me Naiset –lehdestä. On niin hyvää, ettei tarvitse edes ketsuppia.


Mac & cheese –kupit

350 g makaronia
1 rkl suolaa keitinveteen
2 munaa
2 dl ruokakermaa
1 dl maitoa
1/2 tl mustapippuria
1/2 tl suolaa
150 g cheddar –raastetta
150 g sinihomejuustoa

Laita pastalle vesi kiehumaan ja uuni kuumenemaan 175-asteiseksi. Keitä pasta. Suolaa ensin vesi. Keitä pakkauksen mukaisesta ajasta puolet, esimerkiksi 6 minuutin pastaa 3 minuuttia. Valuta pasta ja huuhtele kylmällä vedellä. Kaada kulhoon ja riko joukkoon munat. Sekoita hyvin.

Kuumenna kattilassa kerma ja maito. Lisää joukkoon suola ja pippuri. Kaada juustoraaste kattilaan ja anna sulaa. Sekoittele ettei seos pala pohjaan. Kun raaste on sulanut, nosta kattila pois hellalta. Murusta joukkoon sinihomejuusto ja sekoita voimakkaasti.

Kaada juustoseos makaronien joukkoon ja sekoita. Laita paperivuoat muffinipellin koloihin. Jaa seos vuokiin ja paista 30 minuuttia.


2 kommenttia:

Merituuli kirjoitti...

Hauska idea vaikka piknikille.

Tuplaespresso kirjoitti...

Muffinivuoka on kätevä keksintö :)