torstai 4. elokuuta 2016

Lihamureke



Huomasin, että meiltä puuttuu kokonaan perinteisen lihamurekkeen resepti, joten pitääpä sekin tallentaa tänne blogin muistiin. Perusmurekkeen päälle sekoitin sweet & sour glaseerauskastikkeen, joka antoi murekkeelle hiukan itämaista vivahdetta.


Lihamureke

800 g            80 % nauta/20 % sikajauhelihaa
1                   sipuli hienonnettuma
1                   valkosipulinkynsi raastettuna
2 tl                Worcestershire kastiketta
2 tl                soijakastiketta
1 tl                kuivattua timjamia
4 rkl              korppujauhoa
1 prk (150g)  creme fraichea
                      mustapippuria myllystä
(1,5 tl)           suolaa

Pinnalle glaseerauskastike

0,5 dl             omena-, siideri- tai sherryviinietikkaa
0,5 dl             fariinisokeria (tai ruokosokeria)
0,5 dl             ketsuppia
                      chilihiutaleita

Sekoita glaseerauskastikkeen aineet keskenään kasarissa, kuumenna kiehuvaksi ja anna jäähtyä mureketaikinan tekemisen ajan.

Hienonna sipuli oikein hienoksi ja raasta valkosipuli. Laita kulhoon korppujauho ja lisää creme fraiche. Sekoita niistä tahna ja lisää siihen sipulit ja muut mausteet. Lisää sitten jauheliha ja sekoita mieluiten käsin. Creme fraiche/korppujauhoyhdistelmän tarkoitus on antaa massalle kuohkeutta. Liian pitkä sekoitus yleiskoneella tekee massasta tiukan.

Laita massa leipävuokaan tai muotoile murekkeeksi muuhun sopivaan uuninkestävään astiaan ja kaada glaseerauskastike murekkeen päälle. Paista 200˚C uunissa tunnin ajan.

Alemmassa kuvassa mureke on juuri valeltu sweet & sour kastikkeella ja menossa uuniin.



 

Ei kommentteja: