lauantai 13. elokuuta 2016

Punaisia marjoja ja kookosta jälkiruokaan
Maailman nopein jälkiruoka syntyy blenderissä. Näin jossain ulkomaisessa ruokalehdessä kuvan jostain tämän tapaisesta jälkiruoasta, mutta en enää löydä reseptiä, joten tein siitä oman versioni. Punaherukoiden, vadelmien ja kookoksen maku toimii hyvin yhdessä. Tämä jälkiruoka on hiukkasen hapahkoa, mutta sitä voi maun mukaan pehmentää lisäämällä kerman määrää seoksessa tai lusikoimalla kermavaahtoa valmiiden annosten päälle. Ohjeen mukaan valmistettuna tästä tulee kuusi annosta. Kannattaa käyttää blenderiä, sillä sähkövatkaimella vatkatessa tällaisessa seoksessa kokonaisilla marjoilla on taipumus roiskua ympäri keittiötä.


Marjavaahtoa kookoksesta ja punaisista marjoista

150 g punaherukoita
150 g vadelmia + muutamia koristeeksi
yhden appelsiinin mehu
250 g rasvatonta maustamatonta maitorahkaa
200 g kookoskermaa
1 dl (tai enemmän) (kuohu)kermaa
4 rkl vaniljakreemijauhetta
(makeutusta maun mukaan)
pikkumarenkeja

Laita blenderin kannuun marjat, appelsiinimehu, maitorahka sekä kookoskerma ja pyöräytä seos tasaiseksi soseeksi. Sekoita vaniljakreemijauhe kerman joukkoon, lisää tämä kannuun ja sekoita uudelleen. Jos vaahto tuntuu liian happamalta, lisää kermaa ja/tai makeutusta ja sekoita.

Jaa marjavaahto kuuteen jälkiruokamaljaan ja koristele marengilla sekä vadelmilla (ja kermavaahdolla). Tämä jälkiruoka on heti nautittavissa.


Ei kommentteja: