tiistai 29. joulukuuta 2015

Kalaa ja perunaa salonkikelpoisestiJos pitää kalasta, jouluksi niitä tulee usein ostettua ja valmistettua - miten sen nyt kauniisti sanoisi - jokseenkin runsaanlaisesti. Mikäli jääkaappi on vielä nytkin täynnä pieniä määriä erilaisia kaloja, graavisiikaa, suutarinlohta, sillejä ym, niistä voi koostaa perunan kanssa ”cocktailpaloja”, joita napostellessa ei uskoisi mitään jouluruokaa syövänsäkään. Näihin suupaloihin ei tarvinnut hankkia mitään uutta, kun käytimme joululta jääneitä punajuuri-aurajuustolaatikkoa, piparjuurikermavaahtoa, erilaisia kaloja sekä hyvää kiinteää perunaa (Annabella). Nämä pienen cocktailleivän näköiset makupalat sopivat niillekin, jotka syystä tai toisesta välttelevät gluteenia. 
Kalaa ja perunaa salonkikelpoisesti

isohkoja kiinteitä perunoita
kirkastettua voita paistamiseen
erilaisia joulukaloja, sillejä, silakoita. lohta, siikaa tms
tilliä, kevätsipulia

Valitse keitettäväksi mahdollisimman pitkänomaisia perunoita, joista on helppo leikata paksuja viipaleita. Keitä perunat kuorineen melkein kypsiksi ja jäähdytä ne. Viipaloi perunat runsaan puolen sentin viipaleiksi ja paista ne kullanruskeiksi kirkastetussa voissa.

Levitä perunaviipaleille ensin hiukan punajuuri-aurajuustolaatikkoa tai piparjuurikermavaahtoa, siihen päälle pieni pala kalaa ja viimeistelyksi tilliä tai kevätsipulia. 
 
 

2 kommenttia:

Nanna kirjoitti...

Tosi hyviä idea. Näin perunan ja kalojen ystävälle!

Tuplaespresso kirjoitti...

Kiitos :) Ei uskoisi 100% jouluruokien tähteiksi...