maanantai 14. joulukuuta 2015

Lämmin voileipä pikaruokana: Hulahulaleipä


Erilaiset leikkeet nimetään usein sen mukaan, mitä niiden kanssa tarjotaan. Kun lihan päälle läiskäistään purkista yksi ananasrengas, siitä tulee havaijinleike. Sitruunaviipale, anjovisfilee sekä pari kaprista on varattu Wienille ja persikat Floridalle. Muutamasta ranskanleipäviipaleesta saa tehtyä lämpimän voileivän todella nopeasti. Ohut porsaanlihaleike, ananasta, vähän mausteita sekä juustoraastetta ja se on siinä. En kuitenkaan halunnut nimetä tätä havaijinvoileiväksi, joten nimeksi tuli hulahulaleipä. Lisäkesalaatti kuvassa on jäävuorisalaattia, persimonia ja lehtipersiljaa.

Hulahulaleipä
(4 leipää)

4 viipaletta ranskanleipää
levite
2 rkl pehmeää voita
1,5 rkl makeaa ja väkevää sinappia
1 rkl tomaattipyreetä
hiukan suolaa ja mustapippuria
muuta
nokare voita
2 isoa, ohutta possunleikettä
4 ananasrengasta (tuoretta jos mahdollista)
uunikuivattuja tomaatteja
suolaa ja mustapippuria
mozzarellaraastetta

Sekoita ensin levite ja voitele leivät sillä. Leikkaa possunleikkeet kahtia neljäksi pihviksi ja ruskista ne pannulla voissa. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Aseta leiville ruskistettu possuleike, ananasrengas sekä tomaatit. Rouhi päälle hiukan suolaa ja mustapippuria ja ripottele viimeksi juustoraaste. Kuumenna uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia tai kunnes juustoraaste on sulanut ja saanut hiukan väriä.


Ei kommentteja: