lauantai 19. joulukuuta 2015

KampasimpukkatartarM:n synttäri on juuri vähän ennen joulua ja siihen pitää yrittää keksiä jotain sellaista ruokaa, jolla ei ole mitään tekemistä joulutarjoilujen kanssa. Mutta kiitos joulun, kaupoissa on tähän aikaan vuodesta erittäin hyvät valikoimat. Vuosien varrella on silloin tällöin tullut tehdyksi ruokakaupoista heräteostoksia, kuten granaattiomenaviinietikka tai tryffelillä maustettu rypäleensiemenöljy. Niille pitäisi yrittää keksiä vähän enemmän käyttöä ennen kuin ne menevät kokonaan vanhaksi. Kun kauppahallissa törmäsin todella tuoreisiin kampasimpukoihin ja ranskalainen ruokasivusto antoi idean kampasimpukkatartariin, se oli siinä, synttäripäivällisen alkuruoka.


Kampasimpukkatartar kahdelle

5 tuoretta kampasimpukkaa
2 tl tryffeliöljyä (rypäleensiemenöljy)
1 tl limettimehua

2 rkl granaattiomenan siemeniä
4 kirvelinoksaa hienonnettuna
hiukan rouhittua mustapippuria
viimeistele sormisuolalla

2 rkl hienonnettua fenkolia
1 rkl granaattiomenan siemeniä
1 tl granaattiomenaviinietikkaa
ripaus suolaa
muutama kirvelinlehti koristeeksi

Kuivaa kampasimpukat huolella ja leikkaa ne ihan pieniksi kuutioiksi. Lisää tryffelillä maustettu viinirypäleensiemenöljy sekä limettimehu ja sekoita hyvin. Siirrä seos jääkaappiin mahdollisimman kylmään maustumaan noin tunniksi.

Huuhtele granaattiomenan siemenet siivilässä juoksevan veden alla, etteivät ne heti värjäisi koko tartaria punaiseksi. Viipaloi fenkoli mandoliinilla puolen millin siivuiksi ja leikkaa nämä vielä pienemmiksi paloiksi. Lisää fenkolin joukkoon granaattiomenan siemen sekä granaattiomenaviinietikka ja mausta varovasti suolalla. Sekoita kylmään kampasimpukkaseokseen granaattiomenan siemenet, hienonnettu kirveli sekä mustapippuri. Lisää viimeksi hiukan sormisuolaa.

Rakentele annokset tartarista ja fenkolisalaatista. Viimeistele annokset muutamalla kokonaisella kirvelinlehdellä.


Ei kommentteja: