sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Punasipulihilloketta, vuohenjuustoa ja timjamia voitaikinapasteijassa

M teki viime viikonlopun burgereihin ihanaa punasipulihilloketta, mutta sitä oli niin paljon että loputkin piti käyttää johonkin niin kauan kuin punasipulihilloke on vielä parhaimmillaan. Niinpä siitä tehtiin voitaikinapastejoita vuohenjuuston ja timjamin kanssa. Herkkuja voimakkaiden makujen ystäville.


Punasipuli-vuohenjuustopasteijat

6 levyä voitaikinaa
1 muna
punasipulihilloketta (resepti alempana)
pieni pala mangoa
tuoretta timjamia
200 g pötkö vuohenjuustoa (tässä: Pirkka Sainte Maure)
hyvää vanhaa balsamiviinietikkaa
                                   
Leikkaa vuohenjuustopötköstä päät pois ja jaa juusto 12 tasakokoiseksi viipaleeksi. Leikkaa jokainen voitaikinalevy kahdeksi neliöksi (yhteensä 12 neliötä) ja viillä niihin veitsellä vajaa 1 cm reunasta viilto joka ei ulotu ihan kokonaan pohjaan asti läpi taikinan. Sivele pasteijoiden reunat kevyesti vatkatulla munalla. Laita jokaisen pasteijan keskelle ensin 1 rkl punasipulihilloketta, sitten 1 tl pieniä mangokuutioita, sen päälle tuoreita timjaminlehtiä ja lopuksi vuohenjuustoviipale. Paista pasteijat uunin keskiosassa 225 asteessa noin 15-16 minuuttia. Ripottele valmiille pasteijoille vielä hiukan tuoretta timjamia ja tarjoiltaessa muutamia tippoja hyvää, vanhaa balsamicoa.


Punasipulihilloke

3                    punasipulia
3 rkl              ruokokidesokeria
2 rkl              voita
½ dl               vettä
3 rkl              hyvää balsamiviinietikkaa
4 rkl              juoksevaa hunajaa
suolaa
mustapippuria
5 oksaa          tuoretta timjamia

Viipaloi sipulit ohuiksi viipaleiksi. Sulata paistinpannulla sokeri, voi ja vesi. Anna kiehua ja lisää  siihen sipulit. Lisää balsamiviinietikka ja hunaja sekä mausteet. Hauduta hilloke kypsäksi ensin voimakkaammin keittäen, joitta nesteestä osa haihtuu ja sitten hiljaisella tulella kannen alla välillä sekoitellen. Aika riippuu sipuleista ja viipaleiden paksuudesta, mutta ½ tuntia – 1 tunti lienee sopiva. Katso, ettei seos kuivu ja ota kiinni pohjaan. Kun neste on haihtunut ja sipulit tuntuvat kypsiltä nosta pois liedeltä ja anna vielä jälkikypsyä kannen alla.


4 kommenttia:

Merja kirjoitti...

Mun on tehnytkin mieli jonkin aikaa lehtevää voitaikinaa, tässäpä kunnon päällysteet!

Tuplaespresso kirjoitti...

Punasipulihilloketta meillä tehdään aika useinkin. Se on vaan ihan älyttömän hyvää monenlaisiin ruokiin ja vuohenjuusto sopii hyvin sen kanssa.

kati kirjoitti...

Seuraava grillimme burgeri selkeästi huutaa tätä punasipulihilloketta seurakseen :D

Tuplaespresso kirjoitti...

Jos jotain sattuu jäämään, tämä säilyy jääkaapissa vielä monta päivää.