torstai 2. heinäkuuta 2015

Tämän kesän ensimmäinen flank steak grillissä


Kun pari vuotta sitten ensimmäisen kerran tässä blogissa grillasimme flank steakia, emme olisi voineet kuvitellakaan miten suosituksi tällainen halpa lihanpala voisi jonain päivänä tulla. Ja eipä se enää olekaan niin halpaa. Flank, joka joskus aiemmin jauhettiin muiden vähäarvoisten ruhonosien kanssa jauhelihaksi, onkin nyt haluttu grilliliha ja hintakin on pompsahtanut sen mukaisesti. Suurinpiirtein samoin kävi (ennen suorastaan naurettavan halvalle) porsaankasslerille, kun mediassa alettiin kertoa miten maukasta nyhtöpossua siitä tulee kunhan jaksaa laittaa sen uuniin kypsymään pitkäksi aikaa matalaan lämpöön. Mistäköhän halvasta lihasta seuraavaksi tulee se muotijuttu, joka vähintään kaksinkertaistaa hinnan nykyisestä? Broilerinmaksasta? Vaiko jostain muusta? Flank steak, tämä naudanruhon vaatimaton vatsanalussuikale, on vaan niin hyvää ja yksinkertaista valmistaa. Tuplaespressonkin mukaan yksinkertaiset asiat ovat usein parhaita (kuten miehet :) ).Grillattu flank steak

1                    naudan flank steak (tämä yksilö painoi hitusen yli kilon)
                      suolaa
                      mustapippuria myllystä

Poista lihasta siinä mahdollisesti vielä oleva rasva ja näkyvä kalvo. Kuumenna grilli, mausta liha suolalla ja grillaa se nopeasti kuumassa grillissä molemmin puolin. Mausta mustapippurilla ja hitusella lisäsuolalla ja anna vetäytyä alumiinifoliossa kymmenisen minuuttia. Viipaloi poikkisyin (syyt ja niiden suunta näkyvät helposti lihasta) ja mausta se mausteöljyllä.Mausteöljy flank steakille

Sekoita oliiviöljystä, hienonnetuista tuoreista rosmariininlehdistä, valkosipulista, mustapippurista ja karkeasta merisuolasta morttelissa mausteöljy.

Voit myös korvata sen vaikkapa sardelli-karhunlaukkavoilla, jonka tein samalla kertaa grillaamilleni karitsan munuaisille, mutta niistä munuaisista lisää jonain toisena päivänä.

Flank steakin kanssa grillattiin "lyttypottuja" eli keitettyjä ja litistettyjä varhaisperunoita, jotka saivat ylleen hiukan suolaa ja oliiviöljyä. Päivän salaatti sisälsi erilaisia vihreitä, puolikuivattua tomaattia, grillattua nektariinia, juustokuutioita (24 kk gouda) sekä pinjansiemeniä tavallisen vinaigretten kanssa.2 kommenttia:

Merja kirjoitti...

Seuraavaksi hinta nousee possun kylkiluilla, veikkaan ma. Flank steak on herkkua!

Tuplaespresso kirjoitti...

Niin, johan HK markkinoi niitä valmiiksi marinoituina nimellä "flatbone". Kyllä noin hienon nimen ja marinadin kanssa hintaan pitää ynnätä mainostoimistolisä :)