perjantai 24. heinäkuuta 2015

Kylmä kohokas on hyvä kesäjälkiruoka


Kylmä kohokas on itse asiassa ihan tavallinen liivatteella hyydytetty jälkiruoka. Kohokkaan ulkonäkö on saatu aikaan teippaamalla jälkiruokakulhon reunalle paperisuikale ja täyttämällä annosvuoka hiukan yli. Sitten kun ”kohokas” on hyytynyt, paperi poistetaan ja ”kohokkaan” pinta jää korkeammalle kuin annosvuoan reuna.

Tämä kylmä ”kohokas” saa makunsa mansikoista, mangosta ja kookosmaidosta. Valkuaisvaahto antaa massalle lisää volyymia ja kuohkeutta. Jälkiruokakulhon koosta riippuen aineksista tulee 4-6 annosta.


Kylmä jälkiruokakohokas


300 g mangokuutioita
300 g mansikoita
2 dl kookosmaitoa
200 g maustamatonta maitorahkaa
1 dl vettä
6 liivatelehteä
2 valkuaista
1,5 dl sokeria

Laita blenderin kannuun mangokuutiot, peratut mansikat, kookosmaito sekä maitorahka ja surauta seos tasaiseksi. Kaada seos isoon kulhoon. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin viideksi minuutiksi ja kuumenna eri astiassa 1 dl vettä kiehumispisteeseen. Sulata pehmenneet liivatteet kuumaan veteen ja vatkaa seos blenderissä soseutettujen ainesten joukkoon. Vatkaa valkuaiset ja sokeri vaahdoksi lisäten sokeria vähän kerrallaan. Kääntele valkuaisvaahto tasaisesti muun seoksen joukkoon ja laita kulho jääkaappiin noin 15 minuutiksi. Leikkaa sillä välin voipaperista noin 6-10 cm suikaleita ja teippaa ne tiiviisti jokaisen annosvuoan ympärille siten että suikale muodostaa reunan yli ulottuvan kauluksen.

Kun ”kohokas”seos on hiukan asettunut, jaa se tasan kauluksellisiin annosvuokiin. Anna ”kohokkaiden” hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mieluiten seuraavaan päivään.

Poista paperikaulukset ja koristele annokset mansikoilla ennen tarjoilua.2 kommenttia:

ssiiri kirjoitti...

Nami, kookos ja mansikat ovat hyvä yhdistelmä. Tein niistä itse taannoin pannacottaa. Kohokkaan kuohkeus kuullostaa houkuttelevalta. :)

https://ssiiri.wordpress.com/2015/05/07/mansikka-kookospannacotta-ja-ihanat-paahdetut-kookoslastut/

Tuplaespresso kirjoitti...

Mansikka ja kookos on hyvä yhdistelmä. Tässä "kohokkaassa" voi toki käyttää melkein mitä tahansa marjoja/hedelmiä. Idea on se tärkein: paperikauluksen avulla kukkuroilleen täytetty jälkiruokamalja.