torstai 23. heinäkuuta 2015

Bloomin' onion bread


Mitenkähän tämän ruoan nimi suomentuisi parhaiten?... Kukkiva sipulileipä ei kuulosta hyvältä. Entä sipulinen juustonyhtöleipä? Tai juustoinen kukkaleipä… äsh… Ehkä on parasta, että nimitän tätä ihan vain alkuperäisellä nimellään bloomin’ onion bread? Vai tietääkö joku, onko tälle olemassa ihan virallista suomenkielistä nimeä?

Viikonlopun burgereista jäi pari kookasta sämpylää, jotka olivat jo hiukan kuivahtaneet, ei kuitenkaan vielä liikaa. Sain pelastettua niistä ihan kelpo lämpimät välipalat parilla pikku toimenpiteellä. Yleensä tällainen leipä tehdään isosta vaaleasta limpusta, mutta ei mikään estä tuunaamasta sämpylöitäkään.


Bloomin’ onion bread

vaaleahko pyöreä leipä tai isoja sämpylöitä
juustoa: cheddar tai mozzarella tai jokin muu hyvin sulava juusto
kevätsipulia ohuina viipaleina
hiukan voisulaa
alumiinifoliota

Leikkaa leipä ensin noin 1-2 cm viipaleiksi siten, että viipaleet ovat pohjasta kiinni toisissaan. Leikkaa leipä sitten samalla tavalla poikittaiseen suuntaan, että leivän pintaan muodostuu ruudukko.Leikkaa juustosta ohuita viipaleita ja täytä niillä kaikki välit. Sekoita hienonnettu kevätsipuli tilkkaseen voisulaa ja lusikoi seosta juustoviipaleiden lomaan. Kääri leipä/sämpylät alumiinifolioon ja kuumenna uunissa 180 asteessa noin 5-15 minuuttia riippuen leivän koosta. Avaa folio ja pidä leipiä uunissa vielä noin 10 minuuttia kunnes juusto on sulanut. Kun leipä on hetken jäähtynyt, siitä voi nyhtää paloja syötäväksi.


6 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Kukkiva leipä;D
Kiva idea!

Tuplaespresso kirjoitti...

Isommassa limpussa hiukan isompina ruutuina tämä pysyisi paremmin kasassa, mutta hyvää oli näinkin :)

Merituuli kirjoitti...

Ihan loistava idea! Varmasti menee kokeiluun. Onnistuisi varmaan kiukaalla tai grillissäkin.

Tuplaespresso kirjoitti...

En yhtään epäile etteikö onnistuisi grillissä kun kansi on päällä. Kiukaasta en ole ihan varma, koska juusto tarvitsee lämmön ylhäältä. Jättilimpusta riittää askartelemista isommallekin porukalle :)

Ansku Gen kirjoitti...

Tätähän täytyy kokeilla! Halvin ja höttöisin ranskanleipä varmaan toimii vallan loistavasti.

Tuplaespresso kirjoitti...

Voi, sipuli ja juusto antavat kummasti makua ranskikseen :)