torstai 19. maaliskuuta 2015

Frittatassa maistuu parsa ja basilika



Lounasruoka valmistuu käden käänteessä keitetystä parsasta ja kananmunista. Vaikka vielä ei olekaan se paras ja oikea parsa-aika, kaupoissa on jo kohtalaisen hyvää ulkomaista parsaa, josta tulee ihan mainio munakas - italialaisittain frittata. Lisäksi tarvitaan vähän sipulia ja yrttejä. Isoa frittataa on joskus vähän haastava (lue:hankala) kääntää, joten päädyin tekemään nämä kahdella blinipannuilla.



Parsa-basilikafrittata

Ohjeen aineksista tulee yksi iso tai kaksi pienempää frittataa

8 kpl keitettyä vihreää parsaa
1 pieni punasipuli
1 rkl voita
1 rkl oliiviöljyä
4 munaa
4 rkl kermaa
hiukan suolaa
ripaus valkopippuria myllystä
iso kourallinen tuoretta basilikaa
pieni kourallinen tuoretta minttua
parmesaaniraastetta

Kuori punasipuli ja leikkaa se ihan pieniksi kuutioiksi. Vatkaa kevyesti sekaisin munat, kerma, suola sekä valkopippuri. Kuumenna pannulla voita ja öljyä ja kuullota siinä sipulisilppu. Kun sipuli on pehmeää, kaada pannulle munaseos ja sen päälle pienemmiksi paloiksi leikatut parsat. Jätä parsannuput viimeistelyä varten. Paista munakasta hyvin matalalla lämmöllä jotta se ei kuivuisi, vaan kypsyisi tasaisesti. Kun munakas on pinnalta vielä melko kostea, laita pannun päälle lautanen ja käännä munakas siihen (kuvia täällä). Liu’uta munakas takaisin pannulle ja paista sitä toiselta puolelta vielä hetki. Laita lautanen uudelleen pannun päälle, käännä munakas vielä kerran ja liu’uta lautaselle Viimeistele parsannupuilla, hienonnetulla basilikalla sekä mintulla ja parmesaaniraasteella.



2 kommenttia:

Katja kirjoitti...

Herkullinen frittata. Täällä ei ihan vielä ole kunnollista parsaa näkynyt, mutta eiköhän kohta, kun pääsiäinenkin on tulossa. Yleensä juuri ennen sitä tarjonta kasvaa ja paranee. Sitä odotellessa!:)

Tuplaespresso kirjoitti...

Ja kun oikein taas innostutaan, parsaa tulee kohta korvistakin :)