keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

Fasaanista mielettömän maukas keitto



Kun fasaanin rintalihat on käytetty, lopusta tipusta saa maukkaan keiton. Koivissa, siivissä ja rangassa on vielä runsaasti lihaa. Rikotut ohrasuurimot suurustavat keiton ja tekevät siitä erittäin ruokaisan.


Fasaanikeitto

yhden fasaanin koivet, siivet ja ranka
1 iso porkkana
2 sellerinvartta
1 sipuli
2 rkl voita
1-1,5 l vettä
1 tl suolaa
8 maustepippuria
2 laakerinlehteä
5 oksaa tuoretta timjamia

1 sipuli
1 rkl voita
1 rkl mustaherukkahyytelöä
1 dl rikottuja ohrasuurimoita
1 kanaliemikuutio
tuoretta timjamia

Pilko porkkana, sellerit sekä sipuli peukalonpään kokoisiksi paloiksi. Kuumenna kasarissa voi ja freesaa siinä kasvikset. Lisää fasaaninpalat ja ruskista ne joka puolelta. Lisää kasariin vettä, suola, maustepippurit, laakerinlehdet sekä timjami ja keitä puolisen tuntia tai kunnes lihat alkavat irrota luista helposti. Fasaanin tulee koko ajan olla veden alla. Lisää vettä jos sitä tuntuu haihtuvan liikaa. Kun fasaani on valmis, siivilöi liemi, palauta liemi takaisin kasariin ja nosta fasaaninpalat leikkuulaudalle. Perkaa kaikki lihat luista huolella.

Kuori sipuli ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Kuumenna pannulla voi ja kuullota sipuli siinä. Lisää mustaherukkahyytelö ja kaada seos kasariin liemen joukkoon. Lisää kanaliemikuutio sekä tuore timjami, kuumenna liemi kiehuvaksi ja lisää joukkoon ohrasuurimot. Keitä 40 minuuttia välillä sekoitellen kunnes ohrasuurimot ovat kypsät. Lisää keiton joukkoon peratut linnunlihat ja anna niiden vielä lämmetä keiton joukossa.






2 kommenttia:

Janne Halonen kirjoitti...

Mukavan oloinen keitto :) Fasaani on kyllä mainio raaka-aine. Ainoastaan tuo kanaliemikuutio jäi hieman mietityttämään, mutta arkiruoassa sekin menee...

Tuplaespresso kirjoitti...

Olet ihan oikeassa. Fasaani on niin miedon makuinen riistalintu ja ohrasuurimot antoivat omaa makuaan, että oli pakko saada soppaan vähän lisää lihan umamia :)