sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Thai curry tiikeriravuista
Masterchef Australia, jota on vaan pakko seurata huolimatta tällä uusimmalla kaudella korostetusti esiin tuodusta traagisen pateettisesta elementistä. Ilmeisesti kilpailijaksi pääsemisen edellytyksenä on jokin kilpailijaan itseensä tai hänen perheeseensä liittyvä traaginen juttu, joka sitten sopivassa kohdassa kerrottuna tirauttaa muutaman kyyneleen. Anteeksi kyynisyydeksi tulkittavissa oleva asenteeni, mutta vakavamielinen ruoanlaittokilpailu ja traagisen perhetaustan esittely, lähiomaisten kuolemat tai vakavat sairaudet, eivät kuulu mielestäni samaan ohjelmaan...    Tämä johdantona sille, että Australian masterchefissä, joka kuitenkin on erinomainen ruokaohjelma, on usein tehty erilaisia curryja, jotka pohjautuvat eri Aasian maiden ja kilpailijoiden perhetaustan ruokaperinteeseen. Aihetta erityisemmin tuntematta päätin tehdä oman curryversioni jättiravuista ja käytettävistäni olevista aineista ja näin se meni.


Thai curry tiikeriravuista

500 g             pakastettuja kuorittuja tiikeriravun pyrstöjä
Maustekastike
1 rkl               korianterin siemeniä hienonnettuna
2 tl                 jauhettua jeeraa
1 tl                 paprikajauhetta
½ tl                kurkumaa
1 tl                 chilijauhetta
1 rkl               ruokokidesokeria
2                    valkosipulinkynttä hienoksi raastettuna
2 tl                 tuoretta inkivääriä hienoksi raastettuna
3 dl                kuumaa  vettä
1                    mango ohuina viipaleina
1 tlk (4 dl)     kookosmaitoa
1 rkl               HP-kastiketta
1 rkl               sitruunamehua
1 ruukku        tuoretta korianteria hienonnettuna
                      suolaa

Sulata ravut rauhassa huoneenlämmössä ja kaada ylimääräinen neste pois kulhosta.

Kuumenna paistinpannu ja lisää kuivat mausteet pannulle. Anna hetki kuumentua ja lisää vesi ja valkosipuli- ja inkivääriraaste. Kuori mango ja viipaloi se ohuiksi viipaleiksi. Anna veden ja mausteiden kiehua hiljaa 8 – 10 minuuttia ja lisää pannulle kookosmaito, HP-kastike, sitruunamehu ja ½ ruukkua hienonnettua tuoretta korianteria. Lisää myös ravut ja anna porista vielä 6-8 minuuttia, kunnes ravut ovat kypsiä, mutta eivät ole sitkistyneet. Lisää tarvittaessa suolaa.

Tarjoa basmatiriisin kera ja lisää loppu tuore korianteri lautasille.


2 kommenttia:

Kaura kirjoitti...

Minäkin oon koukussa kyseiseen sarjaan, ainoo hyvä ruokaohjelma tällä hetkellä. :) Saa kivaa inspistä keittiöön. USA MC versio on tosi huono, ja samaten Suomen tuleva VIP ei innosta ollenkaan.. joka paikkaan pitää "julkkiksia" ahtaa. :( Hyvälle näyttää annos! :)

M kirjoitti...

BBC lifestyleltä tulee Britannian MC professional ja siinä on kovia juttuja, mutta muuten Aussien MC rulettaa :)