keskiviikko 15. lokakuuta 2014

Seesamipaneroitu tonnikala



Ajaessani autolla Turusta Helsinkiin päin Tuplaespresso soitti kertoakseen, että hän oli ratkennut Hulluille Päiville – tietenkin ruokaosastolle. Siellä oli kuulemma väkisin hypännyt kärryyn paketti tuoretta tonnikalaa (MSC-sertifioitua) ja sain tehtäväksi ajaessani miettiä mitä siitä valmistaisin. Siis mää vai? Tilasin saman tien häneltä tuoretta korianteria, chiliä ja inkivääriä, jotka minulle luvattiinkin. Koska ajatusten luku sujuu Tuplaespressolta niin kuin naisilta usein sujuu, oli kotiin ilmestynyt positiivisena yllätyksenä myös nippu kevätsipulia. Niistä kaikista ja kotoa löytyvistä muista aineksista sitten jo syntyikin seuraava herkku:


Seesamipaneroitu tonnikala

500 g             tuoretta tonnikalaa
                      suolaa
                      mustia ja vaaleita seesaminsiemeniä
                      rypsiöljyä
1 nippu          somen –nuudeleita
1 ruukku        tuoretta korianteria
2                    tuoretta chilipalkoa viipaleina
2 cm pala       tuoretta inkivääriä kuorittuna ohuina viipaleina tai raastettuna
3                    kevätsipulia viipaleina
½ dl               soijakastiketta
1 rkl               Mirin-kastiketta

Sekoita keskenään soijasta, mirinistä, yhdestä chilistä, yhdestä kevätsipulista ja inkivääristä kastike mielellään heti aluksi, jotta maut ehtivät yhdistyä.

Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi, lisää nuudelit ja kupillinen kylmää vettä. Kun vesi kiehuu uudelleen, niin anna nuudelien kiehua yksi minuutti, kaada ne siivilään, laske kylmää vettä kattilaan ja jäähdytä nuudelit siivilässä siinä. Valuta nuudelit ja sekoita niiden joukkoon hienonnettua korianteria sekä loput chilit ja kevätsipulit.

Leikkaa kala pitkän mallisiksi paloiksi ja mausta ne suolalla. Sekoita seesaminsiemenet keskenään lautaselle. Pyörittele palat seesaminsiemenissä ja paista ne todella nopeasti kuumalla pannulla öljyssä käännellen niin, että vain pinta saa hitusen väriä, mutta kala jää punaiseksi sisältä.

Nosta tonnikala lautaselle, samoin nuudelit. Kaada kastiketta nuudeleille ja/tai pieneen dippikulhoon lautaselle ja nauti.



2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Näyttää superhyvältä!

-Heidi

Tuplaespresso kirjoitti...

Paistaminen onnistui superhyvin, kuten väristä näkyy :)