sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Pasha, pääsiäisen herkku vai inhokki?



Pasha ei ole koskaan kuulunut pääsiäisen suosikkijälkiruokiini. Johtuu varmaan siitä, että kun perinteisen pashan yksi pääraaka-aineista on voi ja jälkiruoka tarjoillaan kylmänä, se jättää kitalakeen paksun ja ikävän tuntuisen rasvakelmun. Kuin lusikoisi voita suoraan paketista. Mutta jos ei ole tarpeen tehdä pashaa pilkuntarkasti ihan kaikkien perinteiden mukaan, siitä on mahdollista jättää voi kokonaan pois. Näin jälkiruoasta tulee kevyempi ja paljon miellyttävämpi syödä. Saattaa olla, että tätä reseptiä ei sellaisen muutoksen jälkeen enää saisi edes kutsua pashaksi, mutta hyvää tämä on joka tapauksessa.



Hiukan kevyempi pasha  (tai appelsiinirahkahyytelö)
tästä määrästä tulee noin 8 annosta

1 tölkki (250 g) maitorahkaa
1 tölkki (200 g) Bulgarian jogurttia
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
50 g mantelilastuja (voi vähän paahtaa pannulla)
3 rkl hillottua appelsiininkuorta
3 rkl kuivattuja hedelmiä pieninä paloina (ananas, papaija, cantaloupe)
1 rkl raastettua appelsiininkuorta
6 liivatelehteä
0,5 dl appelsiinimehua
(1 rkl Grand Marnieria)
2 dl kuohukermaa vaahtona
koristele valmis jälkiruoka tuoreilla hedelmillä


Sekoita keskenään rahka, jogurtti, sokeri, vaniljasokeri, mantelilastut, appelsiininkuoret ja kuivatut hedelmät. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia. Sekoita keskenään appelsiinimehu sekä sitruslikööri, kuumenna kiehumispisteeseen ja sulata liivatelehdet kuuman nesteen joukkoon hyvin vatkaten. Kaada appelsiini-liivateseos maustetun rahkamassan joukkoon ja vatkaa huolella sekaisin. Lisää lopuksi kermavaahto ja kaada pasha hyytymään joko annosvuokiin tai isompaan kulhoon, josta sen voi hyytyneenä kumota tarjoiluvadille.  


3 kommenttia:

Ansku kirjoitti...

En oo koskaan maistanut pashaa. Nyt en uskalla edes maistaa voikelmun pelossa :D Laittiversio kuulostaa herkulliselta.

Kaura kirjoitti...

Alkuteksti ois voinu olla mun kirjottama :D oon ihan samaa mieltä, koskaan en ole pashasta välittänyt, edes maistaa. Sama jos lusikoisi voita purkista. Kiitos ohjeesta, tätä voisi koittaa :)

Tuplaespresso kirjoitti...

Tämä oli siitä harvinainen blogipäivitys, että suosittelin tekemään kevytversion ;)