perjantai 11. huhtikuuta 2014

Kevyt lounas ahvenista, kasviksista ja hedelmistä




Kevään lopullista tulemista odotellessa (kesästä puhumattakaan) mieli siirtyy pikku hiljaa pois talvisista padoista ja keitoista kevyempiin ruokiin. Tämä lounas tai alkuruoka – miksei pääateriakin sopivilla lisukkeilla – on juuri sellainen. Törmäsin kymmenkunta vuotta sitten chef Flavio Giacoletton reseptiin. (Chef Giacoletto on toiminut ravintoloitsijana Turussa ja Helsingissä. Hänellä on takanaan monipuolinen kansainvälinen ura, mm Lontoossa Antonio Carluccion ravintolan pääkeittiömestarina. Hän on myös kirjoittanut kirjan ”Risotto ja panna cotta”, joka käsittelee Piemonten ruokaa, historiaa ja kulttuuria.) Sitä reseptiä muistellen valmistin paistetuista ahvenista yksinkertaisen ja maittavan kala-aterian. Tuplaespresso teki lisäksi kokonaisuuteen sopivan salaatin.



Paistettua ahventa, fenkolia ja pinaattia



150-200 g      ahvenfileitä / ruokailija

1                    fenkoli (kahdelle)

200 g             pinaattia (kahdelle)
1                    nippu kevätsipulia
                      voita
                      suolaa
                      valkopippuria myllystä
                      sitruunamehua

Suikaloi fenkoli ohuiksi suikaleiksi ja laita ne kylmään veteen, jossa on vähän sitruunamehua. Huuhtele pinaatit ja ryöppää ne nopeasti vedessä kattilassa. Lisäsin veteen hieman suolaa, vähemmän sokeria ja pikkuisen sitruunamehua. Halkaise kevätsipulit ja hauduta ne pannulla voissa pehmeiksi – älä ruskista. Ripsauta niille hitusen suolaa. Paista ahvenfileet voissa pannulla kullanruskeiksi. Tee kasviksista peti lautaselle ja aseta paistetut fileet sille. Rouhaise myllystä valkopippuria ja ripsauta vähän sormisuolaa ahvenille ja herkullinen ja kevyt ruoka on valmis.


Hedelmäinen vihersalaatti

1 nippu          friseesalaattia
2                    appelsiinia kalvottomina lohkoina
puolikkaan    granaattiomenan siemenet
puolikas         fenkoli ohuina suikaleina
3                    kevätsipulia ohuina viipaleina
puoli kourallista persiljaa hienoksi leikattuna

Sekoita ainekset keskenään ja nauti. Tämä raikas salaatti ei kaipaa minkäänlaista kastiketta.





3 kommenttia:

Ansku Gen kirjoitti...

Näyttää niin herkulliselta!

En tajua, miksi kiusaan itseäni iltavjorossa läpimärkänä ja nälkäisenä ruokablogeja lukemalla.

Sofia kirjoitti...

Tuo ahven, pinaatti ja fenkoli kuullostaa kaikin puolin todella hyvältä makuyhdistelmältä!
Käytitkö baby pinaattia vai ihan isoja?

Tuplaespresso kirjoitti...

Sorry että vastaus tulee "vähän myöhään". Pinaatit oli babymallia ja yhdistelmä toimi paremmin kuin hyvin :)