keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Keitetty ja paistettu kasslerpaisti



Olen pikku hiljaa pääsemässä siitä ajatuksestani, että keittäminen veisi lihasta makuja, ja että maut säilyisivät paremmin uunikypsennyksessä. Niinpä päätin laittaa tällä kertaa porsaan kasslerin kattilaan uunin asemesta. Lihan voisi suolata etukäteen, mutta tämä on tapa, joka ei kaipaa useamman päivän ennakkosuunnittelua ja sopii siis heräteostajalle paremmin.


Keitetty kasslerpaisti

1,7 kg            kasslerpala
120 g             karkeaa merisuolaa
1                    sipuli lohkottuna
3                    laakerinlehteä
1 rkl               kokonaisia valkopippureita
1 rkl               kokonaisia maustepippureita
pala               juuriselleriä
                      vettä

Pyyhi paisti ja työnnä paistilämpömittari kassleriin niin, että mittarin kärki on lihaksessa, ei rasvaisessa osassa. Laita koko komeus kattilaan. Lisää suola ja kylmää vettä niin, että paisti peittyy kokonaan. Kun vesi alkaa kiehua, poista pinnalle kertyvä vaahto. Laita loput aineet kattilaan ja anna kiehua kunnes lihan sisälämpötila on 80 astetta. Tämä vie noin kaksi tuntia. Lisää kattilaan kiehuvaa vettä mikäli nestettä haihtuu liian nopeasti. Nosta liha kattilasta ja anna jäähtyä huoneenlämmössä.

Laita jäähtynyt liha jääkaappiin jäähtymään. Jäähtyneenä siitä on helpompi leikata kauniita viipaleita. Voit valmistaa lihan hyvissä ajoin, vaikkapa jo edellisenä päivänä. Kun on aika tarjoilla se, leikkaa paistista sopiva määrä viipaleita ja lämmitä ne paistinpannussa ennen syömistä.
 




 
ja sitten se paistettu kasslerpaisti
Sokeriliemi
½ dl               lihan keitinlientä (on erittäin suolaista)
½ dl               vettä
1 dl                ruokokidesokeria
pieni liraus     seesamiöljyä
liraus             soijaa
lopuksi valkopippuria myllystä lihanpaloille

Laita pannulle sokeri ja anna kuumentua kunnes sokeri sulaa. Lisää liemi ja vesi ja sekoitta keskenään. Lisää seesamiöljy ja soija, sekoita ja laita kasslerviipaleet pannulle. Anna lämmetä hyvin kummaltakin puolelta ja mausta lopuksi valkopippurilla.







Parsa-perunasalaatti

2                    keitettyä kiinteää perunaa
8 tankoa        vihreää parsaa
4                    retiisiä
2                    kevätsipulia
                      parmesaanilastuja
kastike
1 rkl               oliiviöljyä
1 rkl               valkoviinietikkaa
2 tl                 juoksevaa hunajaa
                      suolaa
                      mustapippuria myllystä

Kuutioi perunat sormenpään kokoisiksi kuutioiksi. Viipaloi parsat ja keitä niitä muutaman minuutin ajan miedosti suolatussa vedessä. Viipaloi kevätsipulit sekä retiisit ja sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Sekoita kulhossa kaikki aineet paitsi parmesaanilastut, jotka lisätään vasta lautasella.


2 kommenttia:

Ansku Gen kirjoitti...

Joku sanoi jossain näistä miljoonista kokkausohjelmista, että joka keitetyn (lihan) paistaa, se taivaan maistaa :)

Tuplaespresso kirjoitti...

Campasimpukka taisi jatkaa sanontaa jotenkin siten, että joka paistetun keittää, sen ruuan saa metsään heittää :)