lauantai 26. huhtikuuta 2014

Savulohitahnalla täytetyt ruissipsit
Tervetuliaisskumpan kanssa on kiva tarjota jotain pientä ennen varsinaista ruokailua. Täytetyt ruissipsit ovat siihen tarkoitukseen lähes täydellisiä pikkunaposteltavia. Vappupöytään kuuluu laittaa tarjolle erilaisia sillejä, mutta kaikki eivät ole sillinystäviä. Sillien lisäksi savulohitahnalla täytetyt ruissipsit sopivat vappupicnicille kuin valkolakki päähän.Savulohitahna

500 g lämminsavulohta
3 dl crème fraichea
0,5 dl sitruunamehua
valkopippuria myllystä
sitruunapippuria
0,5 dl tillisilppua
4 liivatelehteä
0,5 dl kalalientä
päälle
tillitöyhtöjä
muikunmätiä
valkopippuria

Poista savulohesta nahka sekä mahdolliset ruodot ja murskaa kala haarukalla hienommaksi. Sekoita hyvin keskenään kala, crème fraiche, sitruunamehu, valkopippuri, sitruunapippuri sekä tillisilppu. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Kuumenna kalaliemi lähes kiehuvaksi, puristele pehmenneistä liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota liivatteet kuumaan kalaliemeen. Lisää sulatetut liivatteet kalaseokseen hyvin sekoittaen. Tarkista maku ja lisää mausteita jos on tarpeen. Laita savulohitahna jääkaappiin muutamaksi tunniksi.

Lusikoi ruissipsien sisään savulohitahnaa, koristele muikunmädillä sekä tillitöyhdöllä ja rouhaise päälle hiukan valkopippuria.


Ei kommentteja: