maanantai 5. elokuuta 2024

Carpaccio on kevyt kesäpihvi

Kun tähän blogiin on viime aikoina tullut postatuksi aika paljon kasvisruokia, niin reseptivalikoimaa täytyy vähän tasapainottaa oikealla liharuoalla. Jos grillipihvikiintiö alkaa olla jo täynnä, ihan yksinkertainen perus carpaccio on oiva tapa käyttää laatuliha. Varsinkin, jos iskee laiskuus eikä millään viitsisi ryhtyä kokkaamaan mitään vaativampaa ateriaa. Kuitenkin tällainen annos näyttää siltä kuin se olisi valmistettu jossain hienommassakin ravintolassa. Mikäli pakastimessa sattuu olemaan vaikkapa hirven, peuran, poron tai kauriin fileetä, sellainenkin sopii carpaccion valmistukseen.


 

Carpaccio

 

pätkä hyvää naudan sisäfileetä
hienoa merisuolaa
mustapippuria myllystä
oliiviöljyä
tuorepuristettua sitruunamehua
rucolaa
parmesaanilastuja

 

Jos käytät pakastettua lihaa, anna sen sulaa kohmeiseksi, minkä jälkeen sen voi viipaloida. Tuore liha kannattaa laittaa pakastumaan noin tunniksi, jolloin se on helpompi leikata.

Leikkaa liha mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi (tavoitteena olisi suunnilleen tuollainen leikkelemakkaran paksuus tai "ohuus") ja levitä viipaleet hiukan limittäin suoraan lautaselle. Mausta suolalla, mustapippurilla ja maltillisesti sitruunamehulla. Valuta sitten pinnalle oliiviöljyä.

Viimeistele annokset rucolalla ja parmesaanilastuilla.


Ei kommentteja: