tiistai 30. heinäkuuta 2024

Vadelmaleivokset


Nyt on ihan paras vadelma-aika ja hienoa, jos sattuu löytämään jostain metsävadelmia. Tässä on helppo ohje vadelmaleivoksiin. Aineksista tulee 6-8 pientä leivosta, vähän mutta hyvää.

 

 

Helpot vadelmaleivokset

 

   kakkupohja
2                    munaa
0,75 dl           sokeria
0,5 dl             vehnäjauhoa
0,25 dl           perunajauhoa
0,5 tl              leivinjauhetta
   täyte
200 g             philadelphia original tuorejuustoa
1,5 dl             kuohukermaa
4 rkl               tomusokeria
2 tl                 vaniljauutetta
1 rkl              vaniljakreemijauhetta
150 g             tuoreita vadelmia
   pinnalle
vadelmia ja tomusokeria

 

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen ja valmistele vuoka/leivinpelti levittämällä sen pohjalle leivinpaperi. Tämä taikina paistui 20x26 cm minipellillä. Sekoita keskenään vehnäjauho, perunajauho ja leivinjauhe. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi ja kääntele jauhot munavaahdon joukkoon. Kaada taikina pellille, tasoita ja paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia tai kunnes taikinan pinta on kauniisti ruskistunut. Kun kakkulevy on valmis, nosta se vuoastaan, käännä pintapuoli alaspäin toiselle leivinpaperille ja laita ritilälle jäähtymään.

Vadelmia lukuun ottamatta vatkaa täytteen muut ainekset napakaksi vaahdoksi. Survo sitten vadelmat kevyesti ja sekoita täytteen joukkoon.

Leikkaa kakkupohja puoliksi. Levitä täyte tasaisesti toiselle puolikkaalle ja nosta toinen puolikas täytteen päälle ja nosta kakku jääkaappiin noin tunniksi jotta täyte saa rauhassa kiinteytyä.

Tarjoiltaessa leikkaa kakku terävällä veitsellä leivoksiksi, siivilöi pinnalle tomusokeria ja viimeistele vadelmilla.

 

Ei kommentteja: