maanantai 18. maaliskuuta 2024

Mango-kanacurry slow cookerissa


Ruoanlaittoon tulee koko ajan uusia koneita ja laitteita, mutta ei pidä myöskään unohtaa vanhoja hyviä välineitä, kuten haudutuspataa. Siinä valmistui sunnuntain kanapata, mango-kanacurry, australialaisen Colesin reseptin mukaan (ihan hiukan muokattuna). Kun aamuyöllä ulkona oli yllättäen alkanut roiskia räntää ja lunta taivaan täydeltä, sopivasti mausteinen kanacurry keitetyn basmatiriisin kanssa lämmitti mukavasti. Tosin nälkä meinasi tulla jo paljon ennen kuin ruoka oli edes valmista, kun padasta leijaili nenään aivan ihanat itämaiset tuoksut. Annoksesta riittää neljälle.

 


 

Mango-kanacurry haudutuspadassa

 

2 rkl              keltaista currytahnaa
1 tl                kurkumaa
0,5 tl             hienoa merisuolaa
450 g             kanan paistileikkeitä
600 g             pakastettuja mangokuutioita (sulatettuna)
2                    punaista mietoa chilipalkoa
1                    iso punasipuli
1 rkl              raastettua tuoretta inkivääriä
2                    raastettua solo valkosipulia
1 dl                vettä
1 rkl              oliiviöljyä
2 dl                kookoskermaa
1 rkl              fariinisokeria
1 tl                valkoviinietikkaa

tarjoiluun

2                    kevätsipulia
1                    ruukku tuoretta korianteria
1                    punainen mieto chilipalko
2                    limettiä
keitettyä basmatiriisiä
 


 
Leikkaa kanan paistileikkeet pienemmiksi paloiksi. Yhdistä currytahna sekä kurkuma isossa ziplock-muovipussissa. Mausta kanapalat suolalla, lisää ne mausteiden joukkoon ja sekoita niin että kaikki on maustetahnan peitossa. Sulje pussi tiiviisti ja anna kanapalojen maustua jääkaapissa tunnin tai pari.

Soseuta puolet mangokuutioista blenderissä tai sauvasekoittimella ja kaada sose haudutuspataan. Halkaise chilit, poista siemenet ja leikkaa chilit pieniksi paloiksi. Kuori ja paloittele punasipuli. Lisää haudutuspataan chilit, punasipuli, raastetut inkivääri ja valkosipuli sekä vesi.

Kuumenna paistinpannulla öljy ja ruskista siinä kanapaloja 4-5 minuutin ajan, minkä jälkeen kaada ne mausteineen haudutuspataan. Säädä haudutuspadan lämpö kohtaan Low ja hauduta noin 3 tuntia kunnes kana alkaa olla kypsää ja pehmeää. Lisää kookoskerma, sekoita ja nosta lämpö tasolle High noin tunniksi kunnes kastike on hiukan saostunut. Lisää sitten loput mangokuutiot, valkoviinietikka sekä sokeri, sekoita ja anna hautua 15 minuuttia kunnes mangokuutiot ovat lämmenneet. Sammuta haudutuspata ja anna curryn tekeytyä vielä 10-15 minuuttia ennen tarjoilua.

Leikkaa kevätsipulit ohuiksi viipaleiksi, irrota korianterinlehdet varsista ja silppua ne, viipaloi chilipalko ohuelti ja leikkaa limetit lohkoiksi. Tarjoile basmatiriisin kanssa.

Resepti on melko vähäsuolainen ja jokainen voi omalla lautasellaan maustaa lisää.

 


 

4 kommenttia:

Terhi kirjoitti...

Hyvä muistutus haudutuspadasta :-). Sellainen minullakin kaapissa on , mutta helposti jää käyttämättä silloinkin kun olisi ihan paikallaan.

Tuplaespresso kirjoitti...

Ihan liian kauan haudutuspata oli meilläkin kaapissa pölyttymässä ennen kuin taas muistin sen olemassaolon :) Mutta tästä currystä tuli pitkässä haudutuksessa niin hyvää, että on ihan pakko tehdä samaa lähiaikoina uudestaankin.

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Minä muistan kyllä käyttää haudutuspataa aika useinkin, nykyään kyttään edullisen sähkön aikoja padan käyttämiseen, vaikkei se kyllä taida kauhea sähkösyöppö ruoanlaittotapa ollakaan. Aikaa se ottaa, se on totta, joutuu kärvistelemään hyvissä tuoksuissa :D Viimeksi viime viikolla tein yön yli nyhtöpossua.

Tuplaespresso kirjoitti...

Tuossa pitkässä haudutuksessa on se hyvä puoli, että maut korostuvat ihan eri tavoin kuin jossain pikatekeleessä (joita niitäkin tulee tehdyksi aika usein).