Yksi
pieni karitsan sisäfilee on hiukan liian vähän yhdelle, mutta kaksi on jo
liikaa. Sen sijaan kahdesta fileestä tulee ruokaisa salaatti kahdelle, kun
sekoitellaan yhteen erilaisia kreikkalaisia reseptejä. Jos haluaa lisukkeeksi
tsatsiki kastikkeen, se täytyy valmistaa ensin hyvissä ajoin jotta maut ehtivät
tekeytyä kunnolla. Reseptin sisäfileiden sijasta salaattiin voi
käyttää myös pääsiäisen muiden lammasruokien tähteitä.
Kreikkalainen lammassalaatti
tsatsiki
1 dl kreikkalaista
jogurttia
puolikas kuorittu
kurkku
1 rkl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
raastettuna
1-2 tl sitruunamehua
2 rkl tuoretta
hienonnettua tilliä
1 rkl tuoretta
hienonnettua minttua
1 tl juoksevaa
hunajaa
ripaus hienoa
merisuolaa
Raasta kuorittu kurkku kohtalaisen karkealla
terällä. Sekoita kaikki tsatsikin ainekset yhteen ja jätä makuuntumaan ainakin
tunniksi ennen käyttöä.
karitsanfileet
2 karitsan
sisäfileetä
1 rkl voita
1 rkl öljyä
2-3 valkosipulinkynttä
2 oksaa
tuoretta timjamia
1 oksa
tuoretta rosmariinia
hiukan hienoa
merisuolaa
mustapippuria myllystä
Ota fileet huoneenlämpöön noin puoli tuntia
ennen paistamista. Sitten tärkeä vaihe: poista fileiden pinnassa oleva sitkeä
kalvo terävällä veitsellä. Jos kalvoa ei poisteta, se pilaa muuten murean fileen. Kuori valkosipulinkynnet, kuumenna pannulla öljy-voi-seos,
lisää valkosipulit, timjamit sekä rosmariinit ja paista fileitä noin minuutti
(tai sinne päin) molemmin puolin niin että kypsyys jää mediumiksi, jolloin filee on mehevimmillään. Mausta fileet suolalla ja pippurilla ja laita
vetäytymään.
lammassalaatti
kourallinen friseesalaattia
puolikas kurkku
150 g kirsikkatomaatteja
puolikas vihreä
paprika
1 pieni
punasipuli
kalamataoliiveja
100 g fetajuustoa
kuivattua oreganoa
1 rkl valkoviinietikkaa
2 rkl oliiviöljyä
1 tl juoksevaa
hunajaa
hienoa merisuolaa
mustapippuria myllystä
2 kypsää
karitsan sisäfileetä
tsatsikia
Huuhtele friseesalaatti ja ravista se kuivaksi.
Revi salaatti pienemmiksi paloiksi. Kuori kurkku, halkaise ja kaavi siemenet
pois lusikalla. Leikkaa kurkku viipaleiksi. Huuhtele kirsikkatomaatit ja
leikkaa ne pienemmiksi paloiksi. Leikkaa paprika paloiksi. Kuori punasipuli,
halkaise ja leikkaa pienemmiksi paloiksi. Yhdistä kulhossa friseesalaatti,
kurkku, tomaatit, paprika, punasipuli, kalamataoliivit sekä maun mukaan
tuoretta oreganoa. Sekoita valkoviinietikasta, oliiviöljystä, hunajasta,
suolasta sekä pippurista salaatinkastike ja valuta se salaatin joukkoon.
Leikkaa kypsät karitsanfileet viipaleiksi ja murustele feta. Jaa salaatti kahdelle lautaselle ja viimeistele fetalla, karitsanfileeviipaleilla sekä tsatsikilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti