Perunapohja piirakkaan? Kuulostaa oudolta, eikö. Muistelin erästä näkemääni kokkausvideota, missä kokki valmistaa jonkinlaisen piirakkapohjan keitetyistä perunoista – ja miksipä ei – kaikkea voi kokeilla. Tässä tapauksessa savuahvenpiirakka sai murskatuista perunoista tehdyn pohjan ja yllättäen tästä tuli oikein hyvää, niin hyvää että käytän ideaa joskus toistekin. Aina ei siis tarvitse kaivaa esiin jauhopussia, kun haluaa paistaa piirakan. Perunat kylläkin täytyy keittää etukäteen. Niin, ja tämä piirakkahan on luontaisesti gluteeniton.
Savuahvenpiirakka perunapohjalle
pohja
täyte
(huom! tuoreena savustettu, EI pakasteesta savustettu!)
2 kananmunaa
Älä kuori, vaan pese perunat huolella. Keitä perunat juuri ja juuri kypsiksi ja jäähdytä jääkaappikylmiksi. Sekoita kulhossa oliiviöljy, suola, sitruunankuori sekä valkoippuri ja kierittele kylmät perunat siinä.
Litistä maustetut perunat kämmenellä painamalla, asettele ne piirakkavuokaan ja tasoita painelemalla niin että vuoan koko pohja on peitossa. Pyyhkäise kulhoon mahdollisesti jäänyt öljy perunoiden päälle ja ripottele pinnalle tasaisesti 50 grammaa juustoraastetta.
Perkaa savuahvenet huolella, kuori kovaksi keitetyt kananmunat ja leikkaa ne pienehköiksi kuutioiksi. Poista tomaateista sisukset ja leikkaa tomaatit kuutioiksi. Sekoita keskenään täytteen ainekset, peratut ahvenet, kananmuna, herneet, tomaatti ja tilli. Levitä seos perunapohjalle ja rouhi päälle hiukan mustapippuria. Riko munat kulhoon ja vatkaa niitä sen verran että rakenne rikkoutuu. Lisää munien joukkoon kerma ja juustoraaste. Sekoita hyvin ja lusikoi juustokuorrutus tasaisesti täytteen päälle. Paista 225 asteessa 15-20 minuuttia. Anna piiraan vetäytyä paistamisen jälkeen puolisen tuntia ennen tarjoilua.
Tämä on hyvää myös seuraavana päivänä lämmitettynä
2 kommenttia:
Nyt on ihanat raaka-aineet 👌 Kala ja peruna ovat lyömätön yhdistelmä!
Kala ja peruna ovat todellista kesäruokaa ja tässä kun perunoita ei ole edes kuorittu, mitään ei mene hukkaan.
Lähetä kommentti