maanantai 18. lokakuuta 2021

Kurpitsapannukakku


Halloween on kohta täällä, mutta muheva kurpitsapannukakku maistuu muulloinkin. Itse asiassa tästä taisi tulla meille uusi ykkössuosikki kaikista kurpitsaresepteistä. Tämä kurpitsapannari katosi valurautapannultaan alta aikayksikön, mutta onneksi kurpitsaa on jäljellä vielä toinen puolikas, josta tätä voi heti paistaa lisää. Myskikurpitsa on sen verran makea, että sen valmistuksessa kannattaa käyttää suolaa hiukan ronskimmin kuin muussa ruoanlaitossa.


 

Maailman paras kurpitsapannukakku

puolikas keskikokoinen myskikurpitsa

oliiviöljyä, hienoa merisuolaa ja mustapippuria myllystä
iso kourallinen kevätsipulia ohuina viipaleina
2 rkl  hienonnettua tuoretta tilliä
4  munaa
1 dl  maitoa
1/4 tl  raastettua tuoretta inkivääriä
3 rkl  creme fraichea
1 dl  vehnäjauhoa
0,5 tl  sipulijauhetta
0,5 tl  hienoa merisuolaa
mustapippuria myllystä
1 dl  raastettua parmesaania
1 dl  raastettua cheddaria
pannulle hiukan voita

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Halkaise myskikurpitsa pitkittäin ja kaavi siemenet pois. Leikkaa toinen puolikas noin tuuman paksuisiksi viipaleiksi, aseta ne leivinpaperille uunipellille ja sivele kevyesti oliiviöljyllä. Ripottele pinnalle suolaa ja mustapippuria ja kypsennä viipaleita 200 asteessa noin 30 minuuttia. Kurpitsaviipaleihin täytyy jäädä hiukan puruvastusta, joten niiden kypsyyttä kannattaa kokeilla jo 25 minuutin kohdalla. Jäähdytä kypsät kurpitsapalat, leikkaa kuori pois ja viipaloi palat 3-5 mm paksuisiksi.

Voitele noin ø 23 cm valurautapannu tai muu uuninkestävä vuoka. Viipaloi kevätsipulit ja silppua tilli. Vatkaa munat kevyesti sekaisin, lisää maito, raastettu inkivääri sekä creme fraiche ja sekoita huolella. Mittaa toiseen kulhoon vehnäjauho ja kaada sitten munaseos jauhoihin koko ajan sekoittaen kunnes taikina on sileä ja tasainen. Mausta sipulijauheella, suolalla sekä mustapippurilla. Sekoita juustoraasteet keskenään.

Kokoa pannukakku vuokaan. Lusikoi voidellun vuoan pohjalle ensin hiukan taikinaa, peitä se kurpitsaviipaleilla, ripottele pinnalle kevätsipulia, tilliä ja hiukan juustoraastetta. Toista tämä niin kauan kuin aineksia riittää ja päällimmäiseksi taikinaa ja juustoraastetta. Kypsennä pannukakku uunissa 200 asteessa alatasolla noin 30 minuuttia. Tarjoile lämpimänä. Vähän ennen tarjoilua pinnalle voi vielä varovasti ripotella hiukan suolaa ja sipulijauhetta.

Ei kommentteja: