lauantai 16. lokakuuta 2021

Gnocchi-kanakeitto


Syksyn tullen hyvä keitto lämmittää eikä nopeatekoisia keittoreseptejä ole koskaan liikaa. Broileri on edullista, chili, porkkana ja pinaatti antavat runsaasti lisämakua, ja pussillinen perunagnoccheja tekee keiton entistäkin ruokaisammaksi. Ohjeesta tulee 6 annosta.

 


 

Gnocchi-kanakeitto

pari nokaretta voita

pari lusikallista ruokaöljyä
400 g  broilerin rintafileetä
1  punainen chili
1  sipuli
2  porkkanaa
1,5 rkl  vehnäjauhoa
5 dl  kanalientä
5 dl  maitoa
200 g  creme fraichea
100 g  babypinaattia
1 ruukku  thaibasilikaa
400 g  perunagnoccheja
hienoa merisuolaa
valkopippuria myllystä
kevätsipulia

Leikkaa lihat suikaleiksi, kuori sipuli ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi, leikkaa chili ihan pieniksi paloiksi, kuori porkkanat ja raasta ne karkeasti. Huuhtele pinaatit ja hienonna 3/4  thaibasilikasta (loput lautasille koristeeksi).

Kuumenna kattilassa hiukan voita sekä ruokaöljyä ja kypsennä broilerinpalat. Mausta lihat suolalla ja valkopippurilla. Siirrä lihat toiseen astiaan odottamaan. Lisää kattilaan hiukan voita sekä ruokaöljyä, kuumenna ja kuullota siinä sipuli sekä chili. Lisää porkkanaraaste ja sekoittele muutaman minuutin ajan kunnes raaste alkaa pehmetä. Ripottele kattilaan vehnäjauho ja sekoittele minuutin tai pari kunnes jauho on hiukan kypsynyt. Lisää sitten kanaliemi, maito sekä creme fraiche, sekoita ja kuumenna keitto kiehuvaksi. Lisää perunagnocchit, hienonnettu thaibasilika, pinaatti sekä kypsät broileripalat ja kuumenna keitto vielä kerran kiehuvaksi. Mausta tarvittaessa valkopippurilla sekä suolalla. Viimeistele hienonnetulla kevätsipulilla sekä thaibasilikan lehdillä.

Ei kommentteja: