sunnuntai 19. syyskuuta 2021

Kesäkurpitsapestoa ja pastaa



Vieläkö on ylitarjontaa kesäkurpitsasta? Tässä resepti, johon voi upottaa ainakin yhden kesäkurpitsan. Se sopii nimittäin jopa peston ainesosaksi. Pyöräytin herkullisen kesäkurpitsapeston, jonka tarjoilin spagetin ja mozzarella bufalan kanssa. Tämä on aivan loistava arkiruoka. Kaiken lisäksi tosi nopea.

 

Kesäkurpitsapestoa ja pastaa

(resepti kahdelle)

pesto

3/4 dl  ruokaöljyä
1 dl  suolapaahdettuja kuorittuja pistaaseja
1 ruukku  basilikaa (vain lehdet)
1 ruukku  lehtipersiljaa (vain lehdet)
50 g  parmesaaniraastetta
1  keskikokoinen (n. 300 g) kesäkurpitsa
1 tl  raastettua sitruunankuorta
2 tl  sitruunamehua
hienoa merisuolaa ja mustapippuria myllystä

pasta

200 g  spagettia
1 rkl  voita
1  iso pallo mozzarella bufalaa (tai burrataa) suolavedessä
mustapippuria myllystä
basilikanlehtiä

 

Valmista ensin pesto. Laita kutterin kannuun öljy, pistaasit sekä basilikan ja lehtipersiljan lehdet (jätä basilikanlehtiä ruokien viimeistelyyn). Surauta ainekset karkeaksi soseeksi. Lisää joukkoon puolet parmesaaniraasteesta, pieniksi paloiksi leikattu kesäkurpitsa sekä sitruunankuori ja surauta kaikki notkeaksi pestoksi. Mausta lopuksi sitruunamehulla, suolalla ja mustapippurilla.

Keitä spagetti runsaassa, suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Ota talteen desi tai pari keitinvettä ennen kuin valutat pastan. Kaada kypsä, valutettu pasta takaisin kattilaan, lisää voi ja sekoita kunnes voi on sulanut. Sekoita pesto spagetin joukkoon ja lisää tarvittaessa tilkka pastan keitinvettä. Jaa pestopasta kahdelle lautaselle ja viimeistele lopulla parmesaaniraasteella, revityllä mozzarellalla/burratalla, mustapippurilla sekä basilikanlehdillä.

Ei kommentteja: