lauantai 11. heinäkuuta 2020

Dippiä ja välipalaporkkanaa


Pienet porkkanat ovat ihan vastustamattomia ja sopivan dippikastikkeen kanssa vielä parempia. Ihan terveellisiäkin, terveellisempiä kuin perunalastut, vaikka peruna sinällään onkin kesän peruselintarvike. Pese ja harjaa porkkanat syöntikuntoon, dippaa maukkaaseen kermaviilisoosiin ja nauti kesästä.

Reseptin maustesekoitusta teemme aika ajoin ja käytämme sitä mm broilerin maustamiseen. Sopii myös possulle ja punaiselle lihalle. Koska sitä sattui olemaan, sillä annettiin lisämakua dippikastikkeelle, johon se sopikin todella hyvin.


Erikoisen hyvä dippikastike kasviksille

maustesekoitus:
1 rkl  karkeaa merisuolaa
1 rkl  kokonaista mustapippuria
1 rkl  paprikaa
1 rkl  sipulijauhetta
1 rkl  kuivattua timjamia
1 rkl  kuivattua oreganoa
1 rkl  fenkolinsiemeniä
1 rkl  korianterinsiemeniä
Laita kaikki ainekset mortteliin ja hierrä tasaiseksi jauheeksi.

dippi:
1 prk  kermaviiliä
50 g  aurajuustomurua
1 rkl  sitruunamehua
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
0,5 rkl  sokeria
sopivasti maustesekoitusta

Kaada aurajuustomuru kulhon pohjalle, lisää kermaviili ja sekoita kunnes muru on sekoittunut kunnolla kermaviilin joukkoon. Lisää sitruunamehu, suola, mustapippuri sekä sokeri ja sekoita. Lisää maustesekoitusta sen verran kuin sielu sietää ja hyvältä tuntuu. Sekoita hyvin ja tarjoa porkkanoiden kanssa.

Ei kommentteja: