Varhaiskaalin sesonkia kestää
vielä vähän aikaa. Hyvän varhaiskaalin tunnistaa siitä että se on rapsakka ja
kevyt. Kevyt sekä kaloreiltaan että painoltaan, ja se soveltuu valmistettavaksi
oikeastaan ihan millä tavalla tahansa. Raakana tai melkein raakana se on minun
mielestäni parhaimmillaan ja kypsennettynäkin siihen kannattaa jättää reilusti
puruvastusta. Tämä varhaiskaali päätyi lohkoina uuniin. Kaikki muu valmistuu
lähes samassa ajassa kun kaali paahtuu uunissa. Lautasella on kaalin lisäksi majoneesikastiketta,
pannulla paistettuja pikkubratwursteja sekä raastesalaattia. Jotenkin vaan nuo kaali ja makkara sopivat kovasti hyvin yhteen. Maukasta, helppoa ja nopeaa.
Varhaiskaalia uunissa
1 pieni varhaiskaali
2 rkl valkoviinietikkaa
3 rkl mietoa oliiviöljyä
1 tl hunajaa
hienoa merisuolaa
mustapippuria myllystä
Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
Leikkaa kaali parin sentin
paksuisiksi lohkoiksi ja lado ne uunipellille leivinpaperin päälle. Sekoita
keskenään valkoviinietikka, oliiviöljy sekä hunaja ja pirskottele tämä
kaalinlohkojen päälle. Viimeistele suolalla ja mustapippurilla
.
Kypsennä lohkoja uunin keskitasolla
noin 20-30 minuuttia kunnes kaali on sopivasti pehmennyt, mutta siinä on vielä
puruvastusta. Kokeile haarukalla sopiva kypsyysaste.
Kaalinlohkot voi myös grillata, mutta silloin ne kannattaa jättää hiukan paksummiksi jotta niitä on helpompi käsitellä grillissä.
Majoneesikastike kaalille (ja salaatille)
2 dl hyvää majoneesia (Hellmann’s tai itse tehty)
2 rkl sitruunamehua
2,5 tl dijon sinappia
2 tl hunajaa
1 solo valkosipuli
1
ruukku oreganoa
ripaus suolaa ja mustapippuria
Kuori ja raasta valkosipuli. Hienonna
oreganon lehdet. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna maustua vähän aikaa.
Raastesalaatti
1 pieni fenkoli
1 porkkana
1 makea omena
2 kevätsipulia
Raasta fenkoli, porkkana sekä omena
raastinraudalla. Leikkaa kevätsipuli ihan ohuiksi viipaleiksi. Sekoita ainekset
keskenään ja anna makujen tasaantua hetken aikaa.
3 kommenttia:
Varhaiskaali on niin hyvää, ja kaali muutenkin:) Itsekin tykkään usein laittaa uunivihannesten mukaan myös kaalia. TÄällä varhaiskaalin aika on talvella,mutta nyt vielä saa ihan hyvää kaalia.
Näin ihana blogi on olemassa! Jään ehkä tänne asumaan
@ Jael
Kaali on tosi monikäyttöinen kasvis raakana ja kypsennettynä.
@ Emännöitsijä
Tervetuloa asumaan ja kommentoimaan. Jonkin aikaa saattaa mennäkin, jos kahlaat läpi kaikki tähänastiset päivitykset :)
Lähetä kommentti