sunnuntai 28. kesäkuuta 2020

Feta-melonisalaatti ja kesämökin parsadogit


Otsikosta voisi ehkä päätellä että tämä on nopeaa kasvisruokaa. Sorry, ei ole. Herkullista kumminkin. Tässä reseptissä hotdogsämpylät täytetään hyvin maustetulla nyhtöpossulla, marinoidulla punasipulilla ja parmankinkkuun käärityllä parsalla. Kesäruokaa parhaimmillaan mehukkaan feta-melonisalaatin kanssa.

Aloitetaan siitä nyhtöpossusta. Me teimme jo aiemmin tätä ihanaa mojopossua ja pakastimme osan, joten sitä oli käytettävissä heti pakasteesta sulattamisen jälkeen.

Sitten tarvitaan punasipulia, jolle riittää marinoitumiseen 4-5 tuntia. Yhdestä punasipulista riittää ainakin kuuteen annokseen.



Marinoitu punasipuli

0,5 dl valkoviinietikkaa
0,5 dl oliiviöljyä
2 tl hunajaa
1 rkl sokeria
1 punasipuli

Kuori punasipuli, halkaise ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Sekoita marinadin ainekset keskenään. Laita sipuliviipaleet ja marinadi yhteen pieneen kulhoon ja laita mikroon lämpiämään hetkeksi. Älä kuumenna kiehuvaksi, vain reippaasti yli kädenlämpöiseksi. Painele sipulit nesteen pinnan alle ja laita jääkaappiin jäähtymään ja marinoitumaan muutamiksi tunneiksi.



Parmankinkkuun käärityt parsat

1-3 parsaa annosta kohden, riippuen parsojen paksuudesta
1 viipale parmankinkkua annosta kohden

Katkaise parsoista pois kuivat kannat. Esikeitä parsoja miedosti suolalla maustetussa vedessä parin minuutin ajan, minkä jälkeen siirrä parsat jääveteen jäähtymään. Levitä parmankinkkuviipale kerrallaan leikkuulaudalle, aseta sille parsa ja kääri tiukalle rullalle. Jos parsat ovat kovin ohuita, käytä 2 tai jopa 3 parsaa yhtä kinkkuviipaletta kohden. Kun kaikki on kääritty, paista kääröt paistinpannulla niin että kinkku ruskistuu ja parsat kypsyvät.


Parsadogit

Hotdogsämpylöitä (mieluiten briossisämpylöitä)
majoneesia (esim Hellmann’s tai itse tehty)
nyhtöpossua
marinoitua punasipulia
parmankinkkuun käärittyä parsaa

Halkaise ja paahda sämpylänpuolikkaat. Levitä leikkuupinnalle ohut kerros majoneesia, sitten nyhtöpossua, marinoitua punasipulia ja kinkkuun käärityt parsat.

Tässä tuleekin parsadogin kriittisin kohta: miten ajattelit tämän syötävän? Parsa kun ei  katkea hampailla haukkaamalla.

Leikkaa parsakääröt kolmeen tai neljään osaan ja vasta sitten laita ne sämpylän väliin. Ruokailijat kiittävät.



Feta-melonisalaatti

50 g rucolaa
puolikas pieni vesimeloni
2 uutta sipulia varsineen
1 avokado
1 limetti
100 g fetajuustoa
suolaa ja mustapippuria myllystä

Huuhtele rucolat. Kuori vesimeloni ja leikkele sisus parin sentin kuutioiksi. Leikkaa sipulit varsineen ohuiksi viipaleiksi. Halkaise avokado, poista kivi ja leikkaa sisukset pieniksi kuutioiksi. Valele avokadokuutiot limettimehulla. Murustele feta pienemmiksi paloiksi. Sekoita ainekset keskenään ja mausta suolalla sekä mustapippurilla.



Ei kommentteja: