Aina ei ahkerakaan kotikokki jaksa
innostua päivittäisestä ruoanlaitosta, jolloin varastossa pitää olla sellaisia
reseptejä, joilla perheelle saa maukasta ruokaa nopeasti ja helposti. Pika-apu
löytyy kaupan pakastealtaalta ja juusto/makkarahyllyltä. Paljon kasviksia,
hiukan makkaraa sekä juustoa joka sulaa kuuman ruoan joukkoon kastikkeeksi.
Kasvisten terveellisyys kompensoi makkaran mahdolliset haitat.
Makkara-kasvisvuoka uunissa
1 pussi (500 g) pakastettuja isoja
uunikasviksia (porkkana-punajuuri-sipuli)
1-2 pussia (à 200 g) pakastettuja
parsakaalinkukintoja
1 rkl hyvää
ruokaöljyä
ripaus hienoa merisuolaa ja pari rouhausta mustapippuria myllystä
1 paketti makkaraa oman maun
mukaan (meillä ”HKBleu”)
100 g hyvää
sinihomejuustoa (meillä Saint Agur)
Kuumenna uuni 225 asteeseen.
Kaada kasvikset uunivuoan pohjalle,
lisää öljy, suola sekä mustapippuri ja sekoita. Laita vuoka uuniin ja kypsennä kasviksia 20
minuuttia.
(Kuori muovikuori pois makkaroista.)
Viillä makkaroihin viiltoja, tiivistä kasviksia sen verran että vuokaan tulee
makkaroille tilaa, laita makkarat vuokaan ja vuoka takaisin uuniin. Paista
toiset 20 minuuttia tai kunnes makkarat alkavat olla sopivasti ruskistuneita.
Nosta vuoka ulos uunista ja murustele
heti sinihomejuusto kuumien kasvisten päälle, jolloin juusto sulaa ja toimii
kastikkeena. Sinihomejuusto on täydellinen makupari punajuurelle ja
parsakaalille. Nauti sopivien (sinappi, ketsuppi tms) lisukkeiden kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti