maanantai 24. helmikuuta 2020

Laskiaisen tyylikkäämpi hernekeitto


Suomessa niin loppiaisen kuin laskiaisenkin ruokaperinteeseen on kuulunut hernekeitto. Me valmistimme loppiaisena sen verran ison satsin hernesoppaa, että siitä riitti pakkaseen ja nyt laskiaisena nautittavaksi. Mutta jotta se ei tuntuisi ”siltä samalta vanhalta”, teimme laskiaisen hernesoppatarjoiluun pientä parantelua, tai kuten jotkut sanovat, se ”nostettiin nextille levelille”…

Eteläisessä Suomessa ei taida olla kovin suurta toivoa pulkkamäestä tai rekiajelusta tänä laskiaisena. Ehkä uudeksi perinteeksi täytyykin kohta ottaa laskiaisen rullaluistelu tai laatikkopyöräajelu? Pohjoisessa kuulemma on ollut lunta sitten senkin edestä niin, että pienimmät mökit ovat jo hautautumassa kinoksiin. Ei niin, että minä mitenkään erityisesti rakastaisin lunta, mutta talviaikaan sellainen sentti uutta puhdasta lunta kerran viikossa tänne Helsinkiinkin olisi ihan kiva juttu. Ei vaan tunnu tilaus menevän perille.

Maailman parhaan hernekeiton resepti löytyy tammikuulta loppiaisen kohdalta. Sen lisäksi tarvitaan vain jotain pientä lisämaustetta, niin soppa on kuin uusi. Reseptistä riittää 4-6 annokseen.Laskiaisen tyylikkäämpi hernekeitto

1,5 l  valmista hernekeittoa (resepti täällä)
1 paketti  Amerikan pekonia
1 ruukku  tuoretta meiramia
1 tölkki  Arlan fraiche kermaa

Paista pekonit rapeiksi ja murskaa ne pieniksi muruiksi. Silppua kourallinen tuoretta meiramia (vain lehtiä) ja sekoita pekonimurun kanssa.

Vatkaa fraiche kerma tanakaksi vaahdoksi ja lusikoi se pursotinpussiin. Tähtitylla, jos sellainen sattuu jostain löytymään, tekee kivaa pursotusjälkeä.

Kuumenna hernekeitto ja soseuta se blenderissä tai sauvasekoittimella. Jaa keitto lautasille/laseihin/lattekuppeihin tms, pursota pinnalle fraiche kermavaahtoa ja viimeistele annokset pekoni-meiramimurulla.


Ei kommentteja: