sunnuntai 1. joulukuuta 2019

Ensimmäinen adventti: Valohimmeli jouluksiPari vuotta sitten ostin joulun jälkeisestä alennusmyynnistä heräteostoksena jouluvalosarjan, jossa monessa ohuenohuessa sähköjohdossa oli yhteensä 360 pienenpientä ledilamppua. Seuraavana jouluna kukaan ei muistanut sitä, eikä sitä siis koskaan ripustettu mihinkään. Hukkaostos? No ei sentään.


Kesällä katselin erään rautakaupan sisustusosastolla rautalankahäkkyrää, joka hyllynreunassa olleen hintalapun mukaan oli nimetty lampunvarjostimeksi. Lampunvarjostin? Pari rautalankaa ristissä eli lampunvarjostin, joka ei varjosta yhtään mitään. ”Varsinainen hölmöläisen lampunvarjostin” ajattelin mielessäni, mutta sitten yhtäkkiä muistin sen jouluvalosarjan. Miksi lampun pitäisi roikkua ”lampunvarjostimen” sisällä, kun ”varjostin” voi toimia kokonaan valaisimena. Tai oikeammin valohimmelinä. Ja siitä se sitten lähti…


Erottelin varovasti kaikki ohuet johdot toisistaan ja suoristin ne eri suuntiin etteivät sotkeennu keskenään. Sitten yksi johto kerrallaan aloin kiertää niitä ”varjostimeen” mahdollisimman tasaisesti, että jokainen rautalankapätkä saisi ympärilleen suunnilleen yhtä monta pikkulamppua.


Ja kas, heräteostoksesta ja hölmöläisen varjostimesta syntyi ihan nätti valohimmeli. Himmelin yläosaa vahvistin muutamalla suikaleella mustaa jesaria, jotta ohuet johdot eivät vaurioituisi ripustuksesta. 

Hauskaa ja valoisaa pikkujoulua kaikille!


Jos tämän vuodenajan kelit masentavat, siirry oheisen linkin kautta kuuntelemaan
Tekramütischin kappaletta

ja huomaat, että et ole yksin :)Ei kommentteja: