Mikä tahansa kala (ja erityisesti
lohikala), fenkoli ja appelsiini ovat keskenään tosi toimiva makuyhdistelmä.
Kun niistä sekoittaa salaatin, se sopii niin arkipäivän lounaaksi kuin
joulupöytäänkin, ja näin jouluaikaan appelsiinin voi korvata vaikka parilla satokauden
klementiinillä. Fenkolin maku korostuu fenkolinsiemenillä maustetulla
viinietikkakastikkeella ja viimeistelemällä salaatin fenkolin vihreillä
töyhdöillä.
Lohi-fenkoli-appelsiinisalaatti
(lounasta kahdelle)
1
iso fenkoli
1 iso appelsiini
1
pieni punasipuli
6 retiisiä
1
avokado + tilkka limettimehua
muutama kourallinen rucolaa
3 rkl
suolapaahdettuja ja kuorittuja pistaaseja
150 g
graavilohta
1 tl
valkoviinietikkaa
2 tl
limettimehua
2 rkl oliiviöljyä
¼ tl fenkolinsiemeniä
½ tl
hunajaa
½ tl karkeaa merisuolaa
10 mustapippuria
10 mustapippuria
Huuhtele rucolat ja jätä ne
kuivahtamaan. Murskaa morttelissa fenkolinsiemenet, merisuola sekä
mustapippurit. Sekoita kaikki viinietikkakastikkeen ainekset keskenään. Viipaloi
fenkoli, retiisit sekä punasipuli noin 1,5 mm ohuiksi viipaleiksi. Kuori
appelsiini veitsellä ja viipaloi se. Halkaise avokado, poista kivi, purista päälle hiukan limettimehua ja viipaloi
puolikkaat. Leikkaa pistaasit veitsellä hiukan pienemmiksi paloiksi. Viipaloi
graavilohi ja leikkaa se suupalan kokoisiksi paloiksi.
Kokoa salaatit suoraan lautasille ja
viimeistele viinietikkakastikkeella sekä fenkolien vihreillä töyhdöillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti