perjantai 20. joulukuuta 2019

Lohi-fenkoli-appelsiinisalaatti


Mikä tahansa kala (ja erityisesti lohikala), fenkoli ja appelsiini ovat keskenään tosi toimiva makuyhdistelmä. Kun niistä sekoittaa salaatin, se sopii niin arkipäivän lounaaksi kuin joulupöytäänkin, ja näin jouluaikaan appelsiinin voi korvata vaikka parilla satokauden klementiinillä. Fenkolin maku korostuu fenkolinsiemenillä maustetulla viinietikkakastikkeella ja viimeistelemällä salaatin fenkolin vihreillä töyhdöillä.



Lohi-fenkoli-appelsiinisalaatti
(lounasta kahdelle)

1  iso fenkoli
1  iso appelsiini
1  pieni punasipuli
6  retiisiä
1  avokado + tilkka limettimehua
muutama kourallinen rucolaa
3 rkl  suolapaahdettuja ja kuorittuja pistaaseja
150 g  graavilohta

1 tl  valkoviinietikkaa
2 tl  limettimehua
2 rkl  oliiviöljyä
¼ tl  fenkolinsiemeniä
½ tl  hunajaa
½ tl karkeaa merisuolaa 
10  mustapippuria

Huuhtele rucolat ja jätä ne kuivahtamaan. Murskaa morttelissa fenkolinsiemenet, merisuola sekä mustapippurit. Sekoita kaikki viinietikkakastikkeen ainekset keskenään. Viipaloi fenkoli, retiisit sekä punasipuli noin 1,5 mm ohuiksi viipaleiksi. Kuori appelsiini veitsellä ja viipaloi se. Halkaise avokado, poista kivi, purista päälle hiukan limettimehua ja viipaloi puolikkaat. Leikkaa pistaasit veitsellä hiukan pienemmiksi paloiksi. Viipaloi graavilohi ja leikkaa se suupalan kokoisiksi paloiksi.

Kokoa salaatit suoraan lautasille ja viimeistele viinietikkakastikkeella sekä fenkolien vihreillä töyhdöillä.


Ei kommentteja: