sunnuntai 25. elokuuta 2019

Erilainen tonnikalapasta



Tähän brittiläisen ruokalehden alkuperäiseen reseptiin kuului taskuravun liha, mutta mikä ehkä on Britanniassa (ainakin vielä toistaiseksi ennen lokakuun loppua ja brexitiä) jonkinlainen everyday ingredient(?), Suomessa se ei sitä ole. Taskuravun lihaa on kovin vaikea löytää mistään Suomesta ja kun löytää, se on ihan törkeän kallista. Siispä vaihdoin ravunlihan tölkkitonnikalaan (MSC!) ja tein hyvää arkiruokaa, joka ei ollenkaan maistunut opiskelijaboksin tonnikalapastalta. Reseptistä riittää kahdelle nälkäiselle.


Erilainen tonnikalapasta

140 g ISOA simpukkapastaa (conchiglioni)
1 rkl oliiviöljyä
1 pieni keltasipuli
1 valkosipulinkynsi
3 dl kanalientä
200 g pakasteherneitä
2 rkl creme fraichea
iso kourallinen tuoretta basilikaa

2 pikkutölkkiä (yht n 200 g)  MSC tonnikalaa öljyssä
1 tl raastettua sitruunankuorta
1 tl sitruunamehua
1 tl punaviinietikkaa
ripaus sokeria
suolaa ja mustapippuria myllystä
2 rkl creme fraichea
2-3 rkl parmesaaniraastetta

Keitä simpukkapasta hyvin suolatussa vedessä ”al dente”. Meillä pussin kyljessä ei lukenut keittoaikaa, mutta 15-17 minuuttia vaikutti olevan aikalailla sopiva. Kun pasta on keitetty, valuta se, huuhtele kylmällä vedellä ja valuta vielä uudelleen.

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Kuori valkosipulinkynsi ja hienonna se. Kuori keltasipuli ja leikkaa se ihan pieniksi kuutioiksi. Säästä lusikallinen keltasipulia pastatäytettä varten ja kuullota loput pannulla oliiviöljyssä valkosipulin kanssa. Lisää kanaliemi sekä 3/4  pakasteherneistä ja keitä muutaman minuutin ajan. Lisää 2 rkl creme fraichea sekä basilika ja soseuta seos blenderissä tai sauvasekoittimella. Älä soseuta ihan tasaiseksi, vaan joukossa saa olla sattumia. Tarkista maku ja tarvittaessa lisää suolaa ja/tai mustapippuria. Levitä hernesose uunivuoan pohjalle.

Sekoita keskenään säästämäsi hienonnettu sipuli, valutettu tonnikala, sitruunankuori ja mehu, punaviinietikka, mausteet sekä creme fraiche. Täytä pastakuoret kalaseoksella ja asettele pastat vuokaan hernesoseen päälle. Ripottele vuokaan vielä loput pakasteherneet sekä parmesaaniraaste ja paista noin 30 minuuttia tai kunnes juusto on sulanut.

5 kommenttia:

sauvajyvänen kirjoitti...

Tämäpä sattui sopivasti, juuri löysin kaapista vähän päiväysvanhan simpukkapasta-pussin. Tätä pitää ehdottomasti kokeilla, kaapissa on myös järkisärkeä, eli taidan käyttää sitä tonnikalan sijaan.

Jael kirjoitti...

Herkullisen näköinen pasta:) Taskuravuista muistinkin etten tänä talvena edes etsinyt taskurapuja, olin ihan unohtanut ne.Täällä talvisin sinisiä taskurapuja, joita olen ostanut tuoreina ja pari kertaa kokeillut , ja postannutkin,mutta olivat hieman työläitä herkkuja.

Tuplaespresso kirjoitti...

@ sauvajyvänen
Meillä järkisärkeä on viimeksi nautittu nokkosnäkkärin päällä. Sopii varmaan hyvin tuollaisen pastan täytteeksi.

@ Jael
Toisilla on taskurapuja, toisilla ei ;) Saako vähän vihertää kateudesta?

Viikonloppukokki kirjoitti...

Mulla onkin viime aikoina ollut vaikeuksia keksiä arkiruokia. Laitan tämän muistiin. Pasta ja tonnikala maistuu koululaisille takuuvarmasti!

Tuplaespresso kirjoitti...

Pasta on aina takuuvarmaa :)
Tässä muutama muu hyvä lapsiperheen pastaruoka:

https://epatrendikasruokablogi.blogspot.com/2019/05/lihapullapesat.html

https://epatrendikasruokablogi.blogspot.com/2018/04/superhyva-mac-cheese-broilerin.html

https://epatrendikasruokablogi.blogspot.com/2014/12/ill-make-you-pasta-you-cant-refuse.html

https://epatrendikasruokablogi.blogspot.com/2016/02/katkarapu-mac-cheese-maukasta.html