keskiviikko 21. elokuuta 2019

Kerrostettu "mansikkamaito" - tyhjästä nyhjästy jälkiruoka


Lauantaina ruokaa laittaessani aloin miettiä, että mitä jos väkertäisi lisäksi jonkun jälkiruoan. Mutta sellaiseen ei ollut kauheasti aikaa, joten mitä nopeampi resepti, sitä parempi. Pengoin vähän jääkaappia ja ruokakaappia ja siellähän se jälkiruoka oli, vain laittamista vaille valmiina. Kun keittiössä on maitoa (vaikka kaurasellaista), maizenaa, mansikoita (vaikka pakasteesta) ja sokeria, niistä tekee jo hienon jälkiruoan kuudelle todella nopeasti.


Kerrostettu ”mansikkamaito”

500 g + 100 g  mansikoita
30 g  sokeria
30 g  maizena maissitärkkelystä

5 dl  maitoa
30 g  sokeria
30 g  maizena maissitärkkelystä

Soseuta 500 g mansikoita blenderillä tai sauvasekoittimella. Vaihtoehtoisesti tähän voi käyttää yhden Bonnen 5 dl mansikkasosetölkin. Loput 100 g mansikoita käytetään koristeeksi. Lisää soseen joukkoon sokeri ja maizena ja blendaa kaikki hyvin sekaisin. Kaada seos kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Kun seos kiehuu, vähennä lämpöä ja koko ajan sekoitellen anna sen pulpahdella kolmen minuutin ajan jotta tärkkelys saostaa soseen kunnolla. Jaa sitten mansikkakiisseli tasan kuuteen pieneen jälkiruokakulhoon. Pilko puolet mansikoista ja ripottele paloja kulhoihin kiisselin päälle. Jäähdytä annokset.

Sekoita sitten huolella keskenään maito, sokeri ja maissitärkkelys niin ettei seokseen jää kokkareita. Kaada seos kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Anna maitokiisselin pulpahdella matalalla lämmöllä jatkuvasti sekoitellen kolmen minuutin ajan niin että tärkkelys saostaa kiisselin. Jaa valmis maitokiisseli sitten tasan jälkiruokakulhoihin mansikkakiisselin päälle. Jäähdytä annokset ja viimeistele ne jäljellä olevilla mansikoilla ennen tarjoilua.


Ei kommentteja: