tiistai 26. maaliskuuta 2019

Erilaiset kanariisipasteijat



Pasteijoissa on yleensä liikaa taikinaa ja liian vähän täytettä joka sekin lähinnä pelkkää riisiä. Näissä taikinan ja täytteen suhdeluku menee toisinpäin. Tai siis, näissä ei ole taikinaa ollenkaan, vaan pelkkä täyte on kypsennetty öljyssä. Joku voisi nimittää näitä friteeratuiksi kanapyöryköiksi, mutta kun ne muotoilee sopivasti, niitä tulee kanariisipasteijoita.


”Kanariisipasteijat”

120 g  risottoriisiä
5 dl  kanalientä

1 muna
150 g  pehmeää vuohenjuustoa (Chavroux)
1 dl  raastettua parmesaania
2 rkl  hienoksi leikattua tuoretta ruohosipulia
2 tl  juoksevaa hunajaa
3 rkl  korppujauhoa

0,5 tl  suolaa
0,5 tl  mustapippuria
0,5 tl  sipulijauhetta
0,5 tl  jeeraa
0,5 tl  timjamia
0,5 tl  curryjauhetta
0,5 tl  raastettua limetinkuorta

400 g  broilerin jauhelihaa

2 dl  vehnäjauhoa, suolaa ja mustapippuria
2  munaa
4 dl  korppujauhoa

1 l  uppopaistoöljyä (rapsi tms)


Keitä riisi ylikypsäksi kanaliemessä ja jäähdytä. Valmista mausteseos morttelissa hiertämällä. Vatkaa muna kevyesti kulhossa ja lisää vuohenjuusto, parmesaaniraaste, ruohosipuli, hunaja sekä korppujauho. Sekoita hyvin ja anna tekeytyä puolisen tuntia. Lisää joukkoon jäähtynyt, kypsä riisi ja sekoita. Lisää mausteseosta välillä maistelemalla teelusikallinen kerrallaan kunnes saat mieleisesi voimakkuuden (minulla meni koko määrä mausteita). Lisää sitten broilerijauheliha, sekoita murekeainekset keskenään ja laita jääkaappiin pariksi tunniksi.

Laita omiin astioihinsa jauhot, vatkatut munat ja korppujauho.


Levitä taikina suorakulmion muotoiseksi levyksi voipaperille ja leikkaa se 16 keskenään samankokoiseen osaan. Muotoile näistä pasteijan muotoiset litteät palat. Taikina saa jäädä mahdollisimman kuohkeaksi. Kääntele palat ensin suolalla ja mustapippurilla maustetuissa jauhossa, sitten vatkatussa munassa ja lopuksi korppujauhossa. Siivilöi korppujauhoista kokkareet ja korppujauhota palat vielä toistamiseen jotta pintaan ei jäisi reikiä. Uppopaista palat 170 - 180 –asteisessa öljyssä kullanruskeiksi korkeintaan 3 kerrallaan. Minulla oli sen verran pieni kattila, että piti paistaa ne yksi kerrallaan. Eipä kyllä siinäkään mennyt kovin kauaa, sillä yhden pasteijan friteeraus kestää vain noin 1,5-2 minuuttia.

Jos et tarjoa niitä heti, jäähdytä ”pasteijat” ja tarjottaessa lämmitä ne uunissa.


Ei kommentteja: