Koska ostamani ankanrinnat
myytiin kahden kappaleen pakkauksessa, paistoin ne molemmat samanaikaisesti.
Toisesta tuli togarashi –ankkasalaatti (katso edellinen päivitys) ja toinen
päätyi seuraavana päivänä ankkapiirakaksi. Piiraan sisältö valmistettiin sen
mukaan, mitä kaapista ja jääkaapista löytyi, ja minkä ainesten maut toimivat
keskenään. Täytteen levitin voideltuun uunivuokaan ja päällystin sen ohuella
voitaikinakuorella. Kaiken kaikkiaan tästä tuli varsin täyttävä annos neljälle.
Ankkapiiras
1
dl risottoriisiä
1
rkl voita + 1 rkl oliiviöljyä
1
iso keltasipuli
1
fenkoli
1
kypsä ankanrinta (kypsennyksestä enemmän eilisessä päivityksessä)
1
appelsiini
1
tl kiinalaista viismaustetta
tarvittaessa
hienoa merisuolaa ja mustapippuria myllystä
voitaikinaa
1
kananmuna voiteluun
Keitä
risottoriisi miedosti suolatussa vedessä kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
Kuori
keltasipuli ja leikkaa se sekä fenkoli pieniksi kuutioiksi. Kuumenna pannulla
voi sekä oliiviöljy ja kuullota siinä sipuli ja fenkoli. Lisää ihan pieneksi
kuutioitu ankanrinta ja sekoittele kunnes kaikki ainekset ovat lämmenneet.
Lisää kalvottomaksi kuorittu appelsiini pieninä paloina sekä kypsä risottoriisi
ja sekoita hyvin. Mausta viismausteella, sekoita hyvin ja maista. Lisää suolaa
ja/tai mustapippuria jos on tarpeen.
Voitele
uunivuoka ja levitä täyte vuoan pohjalle. Leikkaa voitaikinasta vuoan kokoinen
kansi ja tee siihen pieniä reikiä joista höyry pääsee ulos. Nosta
voitaikinakansi täytteen päälle, voitele se vatkatulla kananmunalla ja paista
uunissa 180 asteessa noin 40-50 minuuttia tai kunnes piiraan pinta on
kullankeltainen.
Anna
piiraan vetäytyä 10-15 minuuttia ennen leikkaamista. Nauti raikkaan salaatin
kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti