torstai 12. heinäkuuta 2018

Herkkuburritot



Kesällä tulee grillatuksi joskus vähän enemmänkin kuin mitä oli aikonut. Lihapala näytti paljon pienemmältä kaupan tiskissä tai muuten vaan tuli hankinnoissa pieni ”arviointivirhe” – tahallinen tai vahingossa, tai ehkä oli lähdetty nälkäisinä ruokakauppaan... Possunkylkeä, flank steakia, broileria, ihan mitä vaan. Onneksi ”ylimääräiset” lihat on helppo upottaa uusiin ruokiin ilman että kukaan huomaakaan niiden olevan eiliset jämät. Burritot toimivat erityisen hyvin tällaisten ylimäärien kätkemiseen ja burritot on kiva ottaa mukaan vaikka retkelle koko perheen kanssa.



Eväsburritot

1 paketti isoja vehnätortilloja
kypsää lihaa (possu, nauta, broileri,…)
mango-maissi-mustapapusalsaa
punakaalia ohuina suikaleina
(grillattua ananasta)
avokadoviipaleita

juustodippi
creme fraiche -kastike

Valmista ensin salsa ja revi tai leikkaa kypsä liha suikaleiksi.
Levitä täytteet tortillan keskelle ja kääri tiukalle rullalle. Pyöräytä voipaperi tai alumiinifolio jokaisen burriton ympärille. Tarjottaessa leikkaa burritot kahtia ja tarjoile dippikastikkeiden kanssa.



Mango-maissi-mustapapusalsa

150 g mangokuutioita
150 g kypsää maissia
170 g kypsennettyä mustapapua (tölkki)
3 tomaattia pieninä kuutioina ilman siemeniä
1 punasipuli pieninä kuutioina
3 kevätsipulia ohuina viipaleina
kourallinen hienonnettua tuoretta korianteria
kastike
2 rkl limettimehua
1 limetin kuori
2 rkl punaviinietikkaa
1 tl raastettua appelsiininkuorta
1 rkl oliiviöljyä
chilihiutaleita
suolaa ja pippuria

Sekoita salsan ainekset keskenään. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja lisää se salsan joukkoon. Anna makuuntua pari tuntia ennen käyttöä.


Juustodippi

150 g kermaa
150 g  raastettua cheddaria
ripaus jeeraa
tarvittaessa hiukan suolaa

Kuumenna kerma ja sulata joukkoon raastettu cheddar. Mausta jeeralla ja tarvittaessa suolalla. Jäähdytä ennen käyttöä.


Ei kommentteja: