maanantai 30. heinäkuuta 2018

Punajuuri-parmankinkku-sinihomejuustogalette



Pieni sunnuntain iltapala syntyi niistä aineksista, mitä kaapissa sattui olemaan. Onneksi ne maultaan sopivat toisiinsa paremmin kuin hyvin. Yksi ylikypsä päärynä, pari kypsää punajuurta, paketti parmankinkkua ja St. Agur sinihomejuustoa. Kun siihen tekee vielä tavallisen piirakkataikinan, lopputulos on pieni ranskalainen piirakka, galette, jonka rustiikkinen ulkonäkö hurmaa vähintään yhtä paljon kuin sen maku.


Punajuuri-parmankinkku-sinihomejuustogalette

taikina
120 g  kylmää voita pieninä kuutioina
200 g  vehnäjauhoa
1 tl  suolaa
2-3 rkl  jääkylmää vettä
täyte
2  keitettyä punajuurta
1  (vähän yli)kypsä päärynä
1 pkt (n 80 g)  Parmankinkkua
100 g  voimakasta sinihomejuustoa (St Agur tai Roquefort Societe)

Yhdistä keskenään jauhot sekä suola. Nypi jauhoseos voin kanssa tasaiseksi muruksi. Lisää jääkylmä vesi ja sekoita taikinaksi. Tee taikinasta pallo, kääri se muoviin ja laita jääkaappiin tekeytymään noin tunniksi.

Kuori punajuuret, halkaise ne ja leikkaa puolikuun muotoisiksi viipaleiksi. Pese päärynä ja leikkaa se noin sentin kuutioiksi. Leikkaa parmankinkkuviipaleet pieniksi paloiksi.


Kauli taikinasta leivinpaperille mahdollisimman suuri, pyöreä levy. Lado taikinalevyn keskelle punajuuriviipaleet vierekkäin siten että taikinaa jää näkyviin 3-4 cm reunoilta. Ripottele punajuuriviipaleiden päälle ensin päärynäpalat, sitten parmankinkku ja lopuksi murenna pinnalle sinihomejuusto. Taita taikinan reunat täytteen päälle.

Voitele taikinan reunat vedellä ja kypsennä galette uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Tarjoile hiukan lämpimänä raikkaan salaatin kanssa.


Ei kommentteja: