Mummoni lempilause oli ”den som
spar, den har”, ja kun minä olin säästänyt viime vuodelta puolisen kiloa
makeuttamatonta raparperisosetta pakkaseen, niin sen kanssa alettiin nyt
viritellä makunystyröitä tulevaan raparperikauteen. Pannacotta on nopea valmistaa
ja raparperilla maustettuna se on erityisen raikas päätös aterialle.
Maustoin viimevuotisen
makeuttamattoman raparperisoseen appelsiinimehulla. Puoleen kiloon
raparperisosetta lisäsin yhden appelsiinin mehun ja raastetun kuoren. Happamuutta
tasaamaan lisäsin vielä vajaa puoli teelusikallista hienoa merisuolaa ja sen jälkeen ”sopivasti”
sokeria makeutukseksi. Kannattaa sekoittaa sose huolella ja lisätä sokeria
vähän kerrallaan ettei lopputulos ole yhtäkkiä liian makea. Tätä
raparperisosetta voi sitten käyttää pannacotan lisäksi muidenkin jälkiruokien
valmistukseen tai vaikka jogurtin maustamiseen. Sose säilyy jääkaapissa muutamia päiviä
Raparperipannacotta
(6
annosta)
2
dl makeutettua raparperisosetta (saa olla melko löysää)
2
dl kermaa
2
dl maitoa
3
kpl (6 g) liivatelehtiä
Laita
liivatteet pehmenemään kylmään veteen noin viideksi minuutiksi. Sekoita
keskenään raparperisose, kerma sekä maito. Ota seosta pieneen kuppiin ja lämmitä
mikrossa kiehuvaksi. Puristele liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata
liivatteet kuumaan nesteeseen haarukalla sekoittamalla. Kaada sitten liivateliuos
pannacotan joukkoon, sekoita huolella ja jaa seos tasan kuuteen jälkiruokakulhoon (tai kahvikuppiin tms).
Hyydytä pannacotat jääkaapissa 3-4 tuntia ennen tarjoilua. Viimeistele annokset
halutessasi paahdetulla raparperilla ja/tai mehustetuilla mansikoilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti