torstai 26. huhtikuuta 2018

Kalaa ja salaattia eli ateria hetkessä



Taste Australia on ehtymätön hyvien reseptien lähde. Nytkin sieltä löytyi herkullinen kalaresepti, jota käytettiin sinipallaksen (Grönlanninpallas) valmistamiseen. Tai ei nyt ihan pilkuntarkasti, mutta hyvänä inspiraationa ja tosi nopeana valmistaa. Yksinkertainen kalaresepti ja yksinkertainen salaatti ovat tässä enemmän kuin osiensa summa. Ohje on neljälle.


Fenkoli-avokado-appelsiinisalaatti

1 fenkoli
6 retiisiä
3 appelsiinia
2 avokadoa
muutama kourallinen rucolaa
kourallinen tuoretta tilliä
2 rkl sherryviinietikkaa

Viipaloi fenkoli sekä retiisit ihan ohuiksi viipaleiksi mandoliinilla.  Leikkaa appelsiineista kuoret irti ja fileoi lohkot kalvottomiksi. Halkaise ja kuori avokadot, irrota kivet ja viipaloi sisus. Huuhtele rucola ja sekoita kaikki ainekset keskenään. Mausta salaatti sherryviinietikalla.


Paistettua vaaleaa kalaa

800 g kiinteää ruodotonta vaaleaa kalaa
suolaa ja mustapippuria myllystä
2 rkl oliiviöljyä
mausteseos:
2 tl fenkolinsiemeniä
1 tl savupaprikajauhetta
hyppysellinen chilihiutaleita

Leikkaa kala neljäksi samankokoiseksi palaksi ja mausta ne heti suolalla ja pippurilla. Hienonna mausteet keskenään ja taputtele mausteita molemmin puolin kalanpaloja. Kuumenna pannulla oliiviöljy ja paista kalat 2-4 minuuttia kummaltakin puolelta (riippuu kalan paksuudesta). Tarjoa salaatin kanssa.


Ei kommentteja: