Taste Australia on ehtymätön hyvien reseptien lähde. Nytkin sieltä löytyi herkullinen kalaresepti, jota käytettiin sinipallaksen (Grönlanninpallas) valmistamiseen. Tai ei nyt ihan pilkuntarkasti, mutta hyvänä inspiraationa ja tosi nopeana valmistaa. Yksinkertainen kalaresepti ja yksinkertainen salaatti ovat tässä enemmän kuin osiensa summa. Ohje on neljälle.
Fenkoli-avokado-appelsiinisalaatti
1
fenkoli
6
retiisiä
3
appelsiinia
2
avokadoa
muutama
kourallinen rucolaa
kourallinen
tuoretta tilliä
2
rkl sherryviinietikkaa
Viipaloi
fenkoli sekä retiisit ihan ohuiksi viipaleiksi mandoliinilla. Leikkaa appelsiineista kuoret irti ja fileoi
lohkot kalvottomiksi. Halkaise ja kuori avokadot, irrota kivet ja viipaloi
sisus. Huuhtele rucola ja sekoita kaikki ainekset keskenään. Mausta salaatti
sherryviinietikalla.
Paistettua vaaleaa kalaa
800
g kiinteää ruodotonta vaaleaa kalaa
suolaa
ja mustapippuria myllystä
2
rkl oliiviöljyä
mausteseos:
2
tl fenkolinsiemeniä
1
tl savupaprikajauhetta
hyppysellinen
chilihiutaleita
Leikkaa
kala neljäksi samankokoiseksi palaksi ja mausta ne heti suolalla ja pippurilla.
Hienonna mausteet keskenään ja taputtele mausteita molemmin puolin kalanpaloja.
Kuumenna pannulla oliiviöljy ja paista kalat 2-4 minuuttia kummaltakin puolelta
(riippuu kalan paksuudesta). Tarjoa salaatin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti